Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 27.03.22 в 12:41

Бавно изпращаме месец март, и бавно настъпва пролетта. Най-женският месец не ни спести капризите си, но въпреки това, го изпращаме с благодарност! 

Предстоят ни интересни срещи днес, имаме и покана за премиера! 

Театрална школа „Арлекин“ към Театър А‘Парт, представя пиесата "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки", по Недялко Йорданов. Премиерата е днес, а часове по-рано ви срещаме с децата- актьори, с композитора Алия Хансе и с ръководителите Катя Минкова и Сашо Петков.

  Ученици от пловдивското училище "Св. Патриарх Евтимий", обединени от клуб по интереси, създават свое радио – Патриарха+, което стартира програмата си на 20.10.2021г. Първото радиопредаване е посветено на Деня на народните будители.

   Учениците участват в националния конкурс за ученическа  журналистика "Григор Попов", организиран от МОН и община Разград, с интервюта, репортажи и с две радиопредавания. Йоана Зайкова печели Първа награда с две записани от нея интервюта, а целият екип е удостоен с Втора награда за радиопредаванията.

В неделното утро, ни гостуват  учениците и техния ръководител г-жа Даниела Попова.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Точно днес" на 21 февруари

Утрото на 21 февруари посрещаме с актуалните теми от деня. Ето и какви са акцентите. Точно в деня на откриването на АГРА 2024 темата земеделие вълнуваше не само Пловдив, но и държавата. Представители на Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие се срещнаха с министър-председателя акад. Николай Денков. Какви са резултатите от..

публикувано на 20.02.24 в 16:41

Намерения и действия „Ден след ден"

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От фиансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз. Търсим коментара на Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите. След фермерите, които издействаха с протестите си отстъпки от..

публикувано на 20.02.24 в 14:14

Екология и традиции във „Вход свободен“

Този вторник, Румяна Киризиева от сдружение „БГ Бъди активен“ ни разказва за старта на кампанията, за еко община на България. С Петя Маринова секретар на НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018" Пловдив, говорим за тяхната работилница за мартеници и подарък за мама, тази събота. Тя ще ни разкаже и за още една инициатива, която предвиждат, свързана с..

публикувано на 20.02.24 в 09:30

На 20 февруари "Точно днес"

Ритъмът на деня ще следваме вторник сутрин в утринната ни програма, за да ви разкажем за събитията с днешна дата и пловдивски адрес. Преплитаме в делника и истории за надеждата, писмеността и езика. Ще ви запознаем с  Ники - момчето, което  докато седи в инвалидната количка прави мартенички, защото има нужда от средства за рехабилитация. Яница Марова..

публикувано на 19.02.24 в 15:13

Памет, настояще и бъдеще в "Ден след ден"

С репортажи от проявите по повод 151 години от гибелта на Васил Левски започва следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" на 19 февруари.  Стотици хора присъстваха на възпоменателния митинг в Карлово - родния град на Апостола на свободата.   Кметове, общественици , почетна рота и вонен оркестър участваха в честването, а д..

публикувано на 19.02.24 в 14:58