Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 27.03.22 в 12:41

Бавно изпращаме месец март, и бавно настъпва пролетта. Най-женският месец не ни спести капризите си, но въпреки това, го изпращаме с благодарност! 

Предстоят ни интересни срещи днес, имаме и покана за премиера! 

Театрална школа „Арлекин“ към Театър А‘Парт, представя пиесата "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки", по Недялко Йорданов. Премиерата е днес, а часове по-рано ви срещаме с децата- актьори, с композитора Алия Хансе и с ръководителите Катя Минкова и Сашо Петков.

  Ученици от пловдивското училище "Св. Патриарх Евтимий", обединени от клуб по интереси, създават свое радио – Патриарха+, което стартира програмата си на 20.10.2021г. Първото радиопредаване е посветено на Деня на народните будители.

   Учениците участват в националния конкурс за ученическа  журналистика "Григор Попов", организиран от МОН и община Разград, с интервюта, репортажи и с две радиопредавания. Йоана Зайкова печели Първа награда с две записани от нея интервюта, а целият екип е удостоен с Втора награда за радиопредаванията.

В неделното утро, ни гостуват  учениците и техния ръководител г-жа Даниела Попова.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07