Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим накой от красивите паркове, гребният канал, река Марица, или някое от тепетата. Дали всеки от нас знае, че в рамките на града има цели две защитени зони, не знам, но е добре всеки от нас да знае какво можем и не можем да си позволим, посещавайки тези места. Всичко необходимо ще научим от разговора с биолога Полина Христова.

Лятната ваканция като предизвикателство за родители, но и като безценен дар за децата и техните баби и дядовци разглеждаме в рубриката "За и против". 

Очаквайте и "Предразсъдъци и следразсъдъци" с колегата Жоро Пеев.

Започваме след новините в 13.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празнично утро с "Шейкър"

В празничното утро на Малка Богородица  разглеждаме Молитвата като необходимост, традиция и научен феномен, като път към Бога в различните религии и като лична вътрешна изява на божественото в нас. Предстои ни една среща- разговор с психотерапевта Маги Ангелова. За чудесата случили се след упование в Божията майка, ни разказва Йорданка Петкова,..

публикувано на 07.09.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

обновено на 06.09.24 в 15:17

"Вход свободен" в деня на Съединението

Добър ден на 6 септември! Честит празник, българи! Честит празник, Пловдив! Честваме 139 години от Съединението на България - най - единодушният и безспорен акт в новата ни история! Неслучайно сцена на Съединението е  Пловдив- градът, в който имаме привилегията да живеем. Днес празнуваме, днес се радваме, днес почитаме тази рождена дата на българската..

публикувано на 06.09.24 в 09:55

За Съединението и Пловдив „Точно днес“

На 6 септември отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия – събитие, с което българите изненадаха света и показаха, че са достойни за своята свобода. За случилото се през 1885 година, както и за ситуацията днес в България ще говорим в празничното утро с нашите събеседници, ето какво ще чуете във времето до..

обновено на 05.09.24 в 16:42

Отново в час с "Вход свободен"

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещаме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя е  избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ.  Преборила е конкуренция от над 700 участници от цялата страна. Дни преди старта на първия учебен ден, ще я..

публикувано на 05.09.24 в 09:30