Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормално е да има напрежение, когато управляват 4 партии

"В Народното събрание се случват неща, които за мен са необясними - като бламираните заседания на парламентарни комисии и заседания, и то от коалиционни партньори. Това заяви в интервю за предаването "Ден след ден" народният представител от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

Отложената точка за замразените ремонти по републиканските пътища

По повод отпадналата точка от дневния ред на депутатите за разрешаване на проблема със замразените ремонти по републиканските пътища, той обясни, че чисто законово Народното събрание трябва да даде възможност МРРБ да сключи договор с АПИ за ремонта на пътищата.

По повод думите на регионалния министър Гроздан Караджов (ИТН), че ремонтът на пътищата са станали заложници на партийни пазарлъци, а републиканската пътна мрежа - на избора за управител на БНБ, депутатът добави, че този пазарлък се прави от "Продължаваме промяната".

Кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ и заплахата към него

"Любомир Каримански е перфектната кандидатура за поста управител на БНБ. Ние сме упражнили демократичото си право да номинираме кандидат", заяви Станислав Балабанов. 

По повод заплахата към Каримански, депутатът коментира, че "такива неща лесно се справят. Сим картата, от която е отправена заплахата, е била активна само за 15 минути. Това показва целенасочено действие на професионалист. Г-н Каримански не е уплашен".

Балабанов отказа да коментира думите на Христо Иванов от "Демократична България", който предложи да се оттеглят двете кандидатури за шеф на БНБ и да се издигне трета. 

Военна помощ за Украйна

И днес бе отложена точката за изпращане на военна помощ за Украйна. По този повод Балабанов коментира, че Народното събрание трябва да даде мандат на правителството, което да прецени и да предложи каква помощ да се изпрати. "Не се коментира конкретно оръжие. България трябва да има ясна позиция. Да видим следващата седмица какъв дебат ще се случи".

Има ли напрежение в управляващата коалиция

"Когато управляващата коалиция се състои от 4 субекта, е нормално да се появи напрежение, но напоследък има такова по теми от национално значение. Не трябва тези теми да прераснат в търговия с национални идеали, история - тогава се поражда напрежение", смята депутатът от ИТН. 

Той призова всички да гледат в една посока и да продължат да работят, за да променят статуквото. 

Цялото интервю на Екатерина Костова с депутата Станислав Балабанов е в прикачения файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Димитрия Стайкова

Вендинг машините обезмислят труда на фармацевта

Проблемите, които възникват заради промените в Закона за лекарствените продукти, които засягат въвеждането на вендинг автомати за отпускане на лекарства са много, а фармацевтите са много притеснени. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на Управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия..

публикувано на 20.09.24 в 11:11

Обмислят директни полети от Близкия Изток до Пампорово

Никой не е наясно как ще се развият следващите зимни сезони. Според мен има цикличност в сезоните между 10-11 г., заради това смятам, че ще имаме добра зима. Тенденциите са много добри. Прогнозата направи в предаването "Точно днес" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков .  Целогодишното развитие на курорта Пампорово вече е..

публикувано на 20.09.24 в 09:27
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24

Българският еврокомисар получава добър ресор

"Имайки предвид, че това беше област в ресора и на последните двама български комисари, това беше най-естественият избор. Обикновено винаги титулярът наследява своя ресор, макар и да има и изключения, а ако се сменя, се търси да се запази същият ресор. Сега се вижда приемственост и не трябва да се търсят знаци в ресора". Това заяви политологът и бивш..

публикувано на 19.09.24 в 12:30