Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в Деня на Ботев и загиналите за свободата

Изглед от Калофер
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

В Деня на Ботев и загиналите за свободата на България ще проследим как в Калофер, Пловдив и Пазарджик почетоха паметта на героите. Репортажите са на Живка Танчева, Елена Крушкова и Невена Петрова.

Три дни след опустошителната градушка хората в Садово продължават да недоволстват и днес отново затвориха пътя Пловдив – Хасково към Турция. Кога и как стопаните ще получат обезщетенията си и как държавата ще организира противоградната защита, за да не се стига до загуби за милиони? Питаме земеделския министър Иван Иванов

А защо земеделските стопани не застраховат продукцията си и как виждат решение, чуйте от производителя на зеленчуци Христо Атанасов от Чешнегирово.

Белодробна болница в Пловдив стана официално Център за настаняване на украински бежанци. Пет жени със 7 деца вече живеят там, очакват се и още. По темата е репортажът на Стоян Терзиев.

Продължава размяната на упреци и удари между различните фракции в БСП – Пловдив. Днес наказаните на градската конференция в неделя изразиха своята гледна точка пред медиите. Ще ни я представи Яница Марова.

Има и още. Бъдете с нас, ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За важните избори „Точно днес“

Второто утро на седмицата посрещаме с важнит етеми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч: Ще успее ли България безпрепятствено да премине към еврозоната и какъв опит може да вземе от Хърватия? Отговорите на тези въпроси търсим от икономическия анализатор и главен експерт в Българската търговско-промишлена палата..

публикувано на 27.05.24 в 16:42

Смирение и кризи в "Ден след ден"

За избора на Арсений за Сливенски митрополит и за протестите пред храма, които говорят за всичко останало, но не и за смирение, както и за това, което очаква Българската православна църква разговаряме с  историка, публицист и телевизонен водещ Горан Благоев.  За необходимостта от кризисни центрове за помощ при домашно насилие  е репортажът на Радостина..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Цветно настроение с "Вход свободен"

В понеделник даваме усмихнат старт на работната седмица с много музика, интересни гости и вълнуващи събития. Беседваме и по женски в традиционната ни рубрика "Орисници". Говорим и "За животните с любов" в отреденото ефирно време. Жоро Пеев ще ни почерпи с първия за седмицата "Виц на деня", и с порция "Предразсъдъци и следразсъдъци" поднесени любезно и с..

публикувано на 27.05.24 в 09:30

"Точно днес" от църквата до спешната помощ

От църквата през международната политика до състоянието на спешната помощ у нас и кварталните ремонти са темите, които са във фокуса на вниманието в програма "Точно днес" на 27 май. Ето и темите и събеседниците. Светият Синод избра за сливенски митрополит епископ Арсений, който беше викарий на пловдивския митрополит Николай. Какво означава изборът и..

публикувано на 26.05.24 в 17:00
Младежкият хълм (Джендем тепе) в Пловдив

Говорим за култура и спорт в Клуба

Мъдрите хора казват, че спортът е част от културата на един народ. Днес ще се опитаме лично да се убедим в едно такова твърдение.  В първия час на Клуб "Неделя" ще разговаряме с нашата велика треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Кое е онова, което я накара да напусне столицата и да заживее на село, какво я вълнува днес, доколко..

публикувано на 26.05.24 в 13:20