Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поглед през обектива на креативния фотограф в Клуб "Неделя"

Лятото със сигурност е сезонът, в който имаме най-много запечатани мигове от ваканцията прекарана с любими хора. И точно това ни подтикна в поредното издание на Клуб "Неделя" да поговорим за изкуството на фотографията - онази, която наистина вълнува, онази, която спира дъхът ни... и онази, в която няма никакъв фотошоп.

За тази цел ви срещаме с двама от любимите ни събеседници и истински виртуози в областта на креативната фотография - Димитър Христов и Пламена Милева!

Димитър Христов е не просто фотограф на конна тематика! Той се нарежда сред Топ 10-те такива в света, и е автор на единствения по рода си в България  двутомен фотоалбум антология „Конете“. Навлизаме с тропот в техния свят и забравяме за всичко останало...За силата и очарованието на тези необикновени животни ни разказва Димитър Христов в минутките след 16:00.

Във втория час на предаването ви пренасяме в един друг свят, мистичен, фантастичен и не на последно място абсолютно харизматичен - на дъното на океана и морето. 

За тази цел, скачаме в дълбокото с помощта на подводния фотограф Пламена Милева. Тя е не само прекрасна, но и носител на редица престижни отличия в областта и единствената жена поставила рекорд със завладяваща снимка на истински жив модел, направена на над 32-метра дълбочина. За посланията, които носят нейните снимки и за предизвикателствата на подводните фотосесии - разказ от първо лице, веднага след новините в 17:00!

Бъдете с нас! По радио Пловдив и в Клуб "Неделя"! На линия сме точно в 16:00!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за хода на времето и смяната на поколенията

Наясно сме, че участието в живота на поредицата поколения, която се проточва от миналото в бъдещето, прави ежедневието ни по-богато и по пълноценно.. Въпреки това често превръщаме историята си в токсична омраза. Затова толкова по-интересен ми е разказът на колегата Петър Граматиков, разказ за далечни времена и срещи, случили се в Пловдив.  Слушайте...

обновено на 20.04.24 в 09:12

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03