Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На третия ден от август "Точно днес"

| обновено на 02.08.22 в 15:53
Снимка: Rawpixel

Сряда сутрин по горещите теми, лятно и не съвсем. 

Новият кабинет се захваща с цената на газа, на горивата и инфлацията. Премиерът Гълъб Донев заяви, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата, а президентът Румен Радев очерта основния приоритет – сигурността на страната и призова за националното единение, което трябва да следваме неотклонно в трудните за Европа и България времена. Бившият премиер Кирил Петков пък успокои, че условия за апокалипсис в България няма и съобщи, че правителството му оставя излишък в бюджета от 1,5 млрд. лв., а в държавната хазна  над 8,5 млрд. лв. 

До 9.30 теми и събеседници в програмата :

- за политиката - служебен кабинет, предстоящи избори  и очаквания да се решат редица проблеми преди есента и зимата - анализ  на политолога Цветанка Андреева.

- за инфраструктурата и хората - в област Смолян държавата финансира важни общински ВиК и пътни обекти за над 34 млн. лв. - от къде ще се започне и какво предстои - ще разберем от областния управител Емил Хумчев.

- за екологията - компостираща инсталация за зелени отпадъци, събирани от домакинствата, градинките и обществените паркове ще бъде открита днес в близост до село Михилци, община Хисаря. За предимствата и ползите на разделното събиране на био отпадъците ще чуем кметът на общината Пенка Ганева -Христина Йорданова разговаря с нея.

- за ваканцията - с още една тема от Смолян - 7-ят летен лагер за деца с диабет на  Асоциация „Докосни дъгата“ и първи национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ -ползата и добрата работа в екип - репортаж на  Радостина Чернокова.

 В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за Тристан Тцара.

Започваме след новините в 7.00 часа!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.  8-ми май е Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец – разказваме истории за доброволчеството. Също днес КНСБ обяви в Пловдив кампанията си „По- високи доходи с твоя синдикат“...

публикувано на 08.05.24 в 14:40

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

В осмия ден на месец май Ви срещаме с усмивка, добри мисли и ведро настроение. В това начинание ще ни помагат и малките сладури от ДГ "Чучулига"- Пловдив. Всички те, заедно с Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив, и Българско дружество за защита на птиците канят пловдивчани в Регионалния природонаучен музей - Пловдив на изложба,..

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Светлата сряда - "Точно днес" на 8 май

В седмицата на светлината и след големия празник идва още от ежедневието на месеца. През май ще слушаме отново обещанията и полемиката между партийните водачи, ще упражняваме устойчивост към темите, които ще бъдат заложени в конспектите на партии и коалиции за вота 2 в 1 на 9 юни.  Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Кръстю Врачев..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Пътища и листи по светло в "Ден след ден"

Много път до близки и далечни разстояния изминахме по празниците. Тези, които предпочитат да пътуват с влак обаче ще плащат вече повече за билети. Колко ще струват след 20 процентното увеличение билетите за влак до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? Отговoр търсим от Ангел Дасколов от пловдивското поделение "Пътнически..

публикувано на 07.05.24 в 15:02

Културата на срещите във „Вход свободен“

С Елена Родимова говорим за събитието „Предизвикателствата в съвременната дейтинг култура“, на 9-ти май, в Пловдив. Вход свободен, подробности след 14 часа. С Ирена Младенова, коментираме темата за работата на мозъка и времето, и къде е златното сечение? Повече в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте рубриките ни „Предразсъдъци и..

публикувано на 07.05.24 в 09:30