Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На третия ден от август "Точно днес"

| обновено на 02.08.22 в 15:53
Снимка: Rawpixel

Сряда сутрин по горещите теми, лятно и не съвсем. 

Новият кабинет се захваща с цената на газа, на горивата и инфлацията. Премиерът Гълъб Донев заяви, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата, а президентът Румен Радев очерта основния приоритет – сигурността на страната и призова за националното единение, което трябва да следваме неотклонно в трудните за Европа и България времена. Бившият премиер Кирил Петков пък успокои, че условия за апокалипсис в България няма и съобщи, че правителството му оставя излишък в бюджета от 1,5 млрд. лв., а в държавната хазна  над 8,5 млрд. лв. 

До 9.30 теми и събеседници в програмата :

- за политиката - служебен кабинет, предстоящи избори  и очаквания да се решат редица проблеми преди есента и зимата - анализ  на политолога Цветанка Андреева.

- за инфраструктурата и хората - в област Смолян държавата финансира важни общински ВиК и пътни обекти за над 34 млн. лв. - от къде ще се започне и какво предстои - ще разберем от областния управител Емил Хумчев.

- за екологията - компостираща инсталация за зелени отпадъци, събирани от домакинствата, градинките и обществените паркове ще бъде открита днес в близост до село Михилци, община Хисаря. За предимствата и ползите на разделното събиране на био отпадъците ще чуем кметът на общината Пенка Ганева -Христина Йорданова разговаря с нея.

- за ваканцията - с още една тема от Смолян - 7-ят летен лагер за деца с диабет на  Асоциация „Докосни дъгата“ и първи национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ -ползата и добрата работа в екип - репортаж на  Радостина Чернокова.

 В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за Тристан Тцара.

Започваме след новините в 7.00 часа!

Още от категорията

Посоката на избора "Точно днес"

Пореден избор, поредни предсрочни избори за НС - избрахме, подредихме и отговорността е в ръцете на тези, които получиха доверието ни. На къде ще тръгне България на прага на зимата и пред риска да се завъртим в омагьосания кръг на криза в криза - дори и политическа? Ще имаме ли правителство? На тези въпроси в първите часове след изборите търсим отговорите..

обновено на 02.10.22 в 21:43

"След избора" от Пловдив на 2 октомври

В програма "След избора" ще проследим нагласи, ще отчетем резултати и ще включим за разговори - политиците. До 20 часа ще бъдем с гласовете на младите хора от Пловдив, ще чуем една интересна астрологична прогноза, и ще разгърнем архивите с най-интересните моменти от гласуването през 20 век. Репортаж - Как гласуваха хората в наводнените села в Карловско?..

обновено на 02.10.22 в 17:56

Политик и артист гостуват в Клуба

Малко преди края на поредния ден, в който имаме право да упражним нашия вот, в предаването Клуб "Неделя“ няма да говорим за политически избори в прекия смисъл на думата. Ще се опитаме да дискутираме по малко по-различни теми.   С бившия председател на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова ще беседваме по една наистина необятна тема,..

публикувано на 02.10.22 в 15:35

Утрото в изборния ден с “Шейкър”

Посрещаме неделното утро с надежда и вяра в по-светлото бъдеще! С психоаналитика Йорданка Христозова разглеждаме правото на избор и отказа от правото на избор. Как младите се мотивират да гласуват, и как решават бъдещето си, през наследения пример и моделите на днешния ден? През погледа на социалната психология обсъждаме връзките между поведението..

публикувано на 01.10.22 в 18:03

Ина Иванова в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на септември, в началото на есента в „Добро утро, ден!“ гостува Ина Иванова . Тя е автор на поезия и проза, нейни книги с разкази и стихотворения са издания на „Жанет-45“. Скоро ще излезе новата й стихосбирка "Нещата, за които мълчим". Книгата е сред одобрените за финансиране издания по програмата на Община Пловдив за 2022..

обновено на 30.09.22 в 16:57