Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общината дава 12 млн. лева за капана "Индра" и за Синята зона


Близо 12 милиона лева без ДДС ще струва на община Пловдив надграждането, модернизирането и поддръжката на системата за управление на градския транспорт, както и услугите по администриране, таксуване и контрол в Синя зона. 9,5 милиона лева без ДДС е опеделената максимална цена на електронната система за управление на градския транспорт, която трябва да усъвършенства внедрената от испанската фирма ИНДРА, за която общината заплати 20 млн. лева. Изпълнителят трябва да достави софтуера и устройствата, да оборудва с тях и  автобусите, както и четящите устройства, които ще обслужват пътниците.
"Очаква се системата да стане по-гъвката и да е с по-широк набор от инструменти за управление, да има по-ефективни канали за продажба, както и да разшири възможностите за закупуване и валидация. Сега системата среща редица проблеми - прекъсване на бордово оборудване, скъпа поддържка, липса на алтернативи за закупуване и подреждане на преводни документи", обясни Георги Стоилов от ОП "Организация и контрол на транспорта".

2,5 милиона лева без ДДС, е максималната цена за внедряването на системата за паркиране,  престой и заплащане в Синя зона. На гражданите ще бъде дадена възможност за заплащане на таксата по няколко начина – СМС, смарт карта, приложение

Според община Пловдив изпълнителят на двете дейности трябва да бъде един, за да се гарантира съвместимостта на системите, които ще бъдат внедрени, както и да се ограничи риска при ненавременно или некачествено изпълнение на поетите задължения.

Договорът, който ще бъде сключен с участника, определен за изпълнител, ще е със срок на действие от 5 (пет) години. Икономически най- изгодната оферта, която осигурява най- доброто съотношение между качество на услугата и цената ще бъде определена за печеливша. Оферти могат да се подават до 21-ви октомври включително.

Стана ясно още, че предстои да бъдат гласувани в Общински съвет - Пловдив нови автобусни разписанаия, които от този понеделник се тестват пробно. По някои линии градският транспорт ще се движи от 5:30 часа до 22:30 часа. 

Още от категорията

Пострадалите от наводнението в Карловско получават пари от даренията

От днес собствениците на пострадалите от наводнението имоти (от първа до четвърта група съгласно решението на Общински съвет - Карлово) започват да получават по сметските си средствата от дарителската кампания.  В предишните две седмици пострадалите семейства подадоха пълния набор документи за изплащане на определените суми от дарителската сметка..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Затварят по обяд част от бул. "Ал. Стамболийски" в Пловдив

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  Около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от ОП..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Грейва коледната елха в Смолян

Светлините на коледна елха в Смолян ще грейнат тази вечер от 17.30 часа на пл. „Свобода“ в Стария център.  Празничен поздрав за всички присъстващи ще направят деца от ЦПЛР-ОДК и детска градина „Зорница“, които заедно с кмета Николай Мелемов ще включат светлините на коледното дърво.  Малки и големи ще могат да направят своя празнична снимка с Дядо..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Ден на отворени врати в Комплекса за ранно детско развитие

Фондация "За Нашите Деца" ще проведе "Ден на отворените врати" в Комплекса за ранно детско развитие -  Пловдив.   Събитието ще стартира в 10:00 ч. с разходка из сградата на адрес ул. Димитър Цончев № 11 и среща-разговор.  Ще се презентира работата на фондацията, както и ще се проведат срещи със специалисти и експерти.  Може да се разгледат..

публикувано на 05.12.22 в 05:54

Тържествено запалват светлините на елхата в "Западен"

Кметът на „Западен“ Димитър Колев кани всички жители на района на тържественото запалване на светлините на Коледната елха. То ще се състои тази вечер, от 18 часа, в парк „Ружа“. Деца от детските градини в район „Западен“ и ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ ще представят празнична програма.  Най-малките гости на тържеството ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 05:51