Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С мирис на хартия и петрол и с шум от протести "Ден след ден"

Със среднощни и удължени днес заседания, скандали, и ултиматуми продължава приемането на промените в Изборния кодекс. Ясно е, че ще гласуваме и с машини, и с хартия, но ще се броят разписките от устройствата, а не протоколът, който те генерират. В същото време тече обратното броене до влизането в сила на дерогацията за руския петрол у нас, която влиза в сила от 5-ти декември. По конфликтните теми в предаването "Ден след ден" ще говорят представители на първите две политически сили в НС – депутатите от Пловдив – област Десислава Трифонова от ГЕРБ и Росен Костурков от Продължаваме промяната.

Ще бъдем на поредния протест срещу новия Общ устройствен план на Пловдив, в който е предвидено застрояването на 80 декара зелена площ край Гребната база.

Ще разкажем за рестарта на проекта за Зоологическа градина и за новата техника, с която общинското комунално дружество ще чисти Пловдив.

Предаването е от 15 до 17 часа!

Още от категорията

Решения, разкрития и отличия в “Ден след ден”

За решенията от днешната сесия на общинските съветници в Пловдив ни информира Антония Попова . С носителя на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ и младите лекари от Пловдив по време на дипломирането им се срещна Живка Танчева . С преподавателя по български език и литература Росица Бакалова  ще коментираме на какво се..

публикувано на 07.12.23 в 15:03
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" - литературно и артистично

Две седмици преди Коледа рождественският дух постепенно превзема страната и очакването на тържествата ускорява пулса си. Завладени от същия този дух, в подготовка за празника планираме отпуски и подаръци с притеснение да не пропуснем някоя особено важна подробност и с неугасимата надежда за добри чудеса. Днес в предаването ще ви срещнем с писателя..

публикувано на 07.12.23 в 09:25

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди.  По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието..

публикувано на 06.12.23 в 16:55

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“...

публикувано на 06.12.23 в 14:33

Наука и изкуство днес във "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с проф. Марк Мидълтън.Той е ръководител на Департамент Онкология в Университета в Оксфорд, и за първи път в Пловдив представи постиженията на ръководената от него изследователска група в разработването на нов метод за ранно диагностициране на различни видове рак чрез кръвна проба . Визитата му в нашия град бе по..

публикувано на 06.12.23 в 09:20