Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разкриха полицай в участие в измамна схема


Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и Първомай.

"Собственикът на автомобила прекарал вечерта в компанията на двама свои приятели, сред които и другия обвиняем - полицейският служител. Всичли били употребили значително поличество алкохол. След което собственикът на автомобила предоставил ключовете на третият мъж от компанията. Малко по-късно след като този човек си тръгнал с този автомобил той претърпял тежка катастрофа", обясни Димитър Костов, който е наблюдаващият прокурор обясни: 

Мъжът поискал съвет от полицая, с когото са пили същата вечер,  какви са възможностите застраховаятелят да плати щетите, тъй като  при употреба на алкохол, те не се поемат от компанията. Полицаят предложил да разменят шофьорите с трезвен такъв. До изплащане на 90 000 лв. от застрахователя за нанесените щети така и не се стигнало.

Полицаят и собственикът на джипа са с взета мярка за неотклонение парична гаранция съответно 3000 и 10 000 лв.

За опита за измама законът предвижда от 1 до 6 г. затвор, а за укриване до 5 г.

Полицаят е бивш служител на дежурната в КАТ Пловдив, но е преназначен в 6 РУ. Образувано е дисциплинарно производство и предстои отстраняване.

Замесените в схемата са на възраст около 40 г. 


Още от категорията

Възстановиха трафика по АМ "Тракия" край Първомай

Временно е ограничено движението по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас около 162 км, преди отбивката за Първомай, заради верижна катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Коли могат да преминават само в изпреварващата лента на аутобана.  Трафикът се регулира от екип на Пътна полиция. Минути преди 18.00 ч. движението бе..

обновено на 26.03.23 в 18:16

ЕК облекчава търговията с живи свине от България

Държавите членки на Европейския съюз единодушно са одобрили промяна в регионализацията на страната ни по отношение на болестта африканска чума по свинете (АЧС). Българските власти доказаха пред Европейската комисия и останалите държави членки, че мерките за надзор, прилагани в страната, дават очакваните резултати, съобщават от Министерството на..

публикувано на 26.03.23 в 15:25

Патриархът на Йерусалим освети и благослови знамето на Кричим

Днес в манастира на "Светия кръст" в град Йерусалим беше осветено и благословено знамето на община Кричим.  Благословия за жителите отправи единственият човек, който получава Благодатния огън от Бога - патриархът на Йерусалим Теофилос III. Новината съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев, който написа: „Негово светейшество благослови жителите на..

публикувано на 26.03.23 в 13:27

Разследват причините за пожара в блока в Чепеларе

Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели. Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Гасенето на пожара е отнело около 3 часа на пожарникарите.  Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани Разследване ще изяснява..

публикувано на 26.03.23 в 13:18

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.  Сигналът е подаден около 5:30 часа тази сутрин, а живеещите в блока са евакуирани. Няма пострадали.  Огънят е тръгнал от покрива и бързо е обхванал сградата, като..

публикувано на 26.03.23 в 09:57