Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още техника се включва в почистването на р. Стряма

Специализирана техника от горските стопанства ще помага за почистването на р. Стряма.

Договорихме техника от горските стопанства да се включи в превантивното почистване на участъци по поречието на р. Стряма, извън населените места“. Това съобщи областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев след съвместна среща, в която участваха директорът на ДП „Южно Централно държавно предприятие“  инж. Здравко Бакалов, управителят и главният инженер на „Напоителни системи“ ЕАД – клон Марица инж. Костадин Чолаков и инж. Никола Кърнолски и директорът на Дирекция "Контрол" в Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Радослава Петрова.

Поисках тази среща, защото „Напоителни системи“ не разполагат със специализирана техника за разчистване на дървесна растителност от коритото на реката. С включването на бригади от горските стопанства, ще се ускори процесът“, обясни областният управител.

Инж. Бакалов се ангажира, че още тази седмица експерти от държавното предприятие ще направят огледи на място, за да преценят колко хора и каква техника е необходима, за да се подпомогне работата на „Напоителни системи“ първо край Трилистник,  а след това и в района на най-тежко пострадалите карловски села от наводнението през септември миналата година.

Инж. Чолаков обясни, че „Напоителни системи“ от 17 март работят в района на село Трилистник, но не им достигат машини за отстраняването на големите дървета. 


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пиян без книжка залови полицията в с. Кръстевич

Млад шофьор е заловен да кара пиян и без книжка в хисарското село Кръстевич, а двама дрогирани водачи бяха засечени в Пловдив. Полицейските служители извършили проверка на лек автомобил „Мазда“, управляван от 20-годишен водач. На място било установено, че водачът не притежава шофьорска книжка, а пробата му с драгчек отлеча близо 2 промила..

публикувано на 10.05.24 в 11:46

Ремонтът на мост в Пазарджик се отлага

Ремонтът на един от основните мостове на река Марица в Пазарджик се отлага, съобщи кметът на общината Петър Кулински. Причината за това , според него, са политическите трусове в страната.  Съоръжението, което поема трафика от автомобили от и към родопската част на региона, е  силно амортизирано. Според специалистите, мостът е с подкопани основи и..

публикувано на 10.05.24 в 10:44

Започва Празникът на Златоградското чеверме

С богата програма се отбелязва Празникът на Златоградското чеверме. Празникът ще започне тази вечер с шоу програма на комика Шкумбата и с участието на танцова формация „Елика“.  Кулминацията на празника ще бъде в събота, когато на централния градски парк отново ще бъде представено автентично приготвяне на чеверме и традиционни златоградски ястия...

публикувано на 10.05.24 в 10:18

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град.  Училището е създадено на 1..

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06