Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечеря с дюнер прати четирима в Смолянската болница

Четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на смолянската болница, след като са консумирали дюнери от търговски обект в близост до училище в кв. Райково. 

Натровените- двама мъже и две деца на 12-и 17-годишна възраст, са потърсили помощ снощи в Спешното отделение. По думите на приелия ги д-р Момчил Хубчев те вече са в добро състояние и няма опасност а живота им.

Взети са проби от хранителния обект, в който четирима души след консумация на дюнер са в инфекциозното отделение на смолянската болница, пробите ще излязат след дни. Собствениците на заведението за бързо хранене недоумяват каква е причината и сами проверяват за състоянието на болните.

Екипи на РЗИ и Агенцията по храните ще проверят дюнерджийницата.

Д-р Хубчев препоръча в горещото време да се избягват месото и сосовете, майонези и яйца. Препоръчителни са много течности, зеленчуци и плодове. 

Междувременно лекарите информират за повишение на летните вируси придружени с хранителни разтройства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

публикувано на 24.08.24 в 07:00

Само 35 кандидати да са директори на училища в Пловдив и областта

Регионалното управление на образованието в Пловдив съобщи, че до конкурса за директори на 29 училища допуска 35 кандидати. На сайта на управлението са публикувани имената, които комисията по допускане определи. Там са обявени 13 кандидати, които по първоначалните критерии не отговарят за участие в надпреварата и отпадат. От РУО също така съобщиха, че за..

публикувано на 23.08.24 в 13:32

Арестуваха жена, опитала да убие съпруга си след пиянски скандал

Прокуратурата привлече като обвиняема 50-годишна жена от Йоаким Груево, опитала да убие умишлено съпруга си.  При битов скандал в сряда, след употреба на алкохол,  жената намушкала мъжа с кухненски нож в областта на сърцето. 62-годишният мъж е откаран в болница и настанен за лечение.  Жената е била задържана за 72 часа с прокурорско постановление...

публикувано на 23.08.24 в 12:17

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

обновено на 23.08.24 в 12:12