Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на Денис в битката за живот

| обновено на 04.09.24 в 08:47

Денис е само на 10 години, но вече е изправен пред най-тежкото изпитание в живота си и е принуден да води неочаквана борба с коварна болест.

Преди две седмици момчето претърпя операция, понеже му откриха тумор на малкия  мозък (медулобластом), злокачествен. След сложната операция, която беше жизненоважна за спасяването му, сега той се нуждае от скъпо струващо лечение и рехабилитация, които са непосилни за неговото семейство. Пътят, който трябва да извървят Денис и близките му е много труден и тежък, свързан с много средства, с които семейството не разполага“, разказа за Радио Пловдив Даниел Аргилашки, който е част от Фондация „Нощ на ангелите“.

Той допълни, че Дениз е една от каузите, която фестивалът ще подкрепи тази година на 14 и 15 септември в Пловдив.

Момчето е част от голямото жълто-черно семейство. Внук е на легендата на Ботев Антим Пехливанов. Самият той тренира от 5 годишен футбол в школата на „Ботев“ Пловдив.

Във фейсбук има създадена група „Да помогнем на Денис, в която се продават различни неща, сумата от които ще отидат за лечението му. 

"Тук може да откриете множество търгове на артикули с наддаване, като всички средства ще бъдат дарени на Денис“, допълни Аргилашки.

"Нека подкрепим Денис в неговата битка и направим така, че прекрасните му родители и двете му  братчета да могат да продължат да се радват заедно на живота", призовават в социалните мрежи организаторите на кампанията.

Към момента освен чрез благотворителния търг каузата може да бъде подкрепана и финансово чрез банков превод на разкритата сметка за лечението на Дениз.

Дарителска сметка в ДСК

IBAN : BG67STSA93000031147427
Титуляр : Денис Фахриев Еминов 
BIC(SWIFT) : STSABGSF


По публикацията работи: Елена Крушкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Холдинг КЦМ 2000 с поздрав към децата за първия учебен ден

Детски празник „Училище, здравей!“ организира з а децата на фамилия  ХОЛДИНГ КЦМ 2000  , както и  за деца –сираци от три центъра за настаняване от семеен тип – Детска къща, „Майка Тереза“, „Олга Скобелева“. Празникът откри главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев с пожелание към децата да бъдат живи и здрави, да имат една..

публикувано на 15.09.24 в 14:29

Академията за редки болести е полезна за младите лекари

Ежегодната  обучителна „Академия за редки болести“ стартира при голям интерес в Пловдив. Тя се провежда в рамките на  Национална конференция за редки болести и лекарства сираци, която събира  над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власти и индустрията.  В рамките на двудневния форум те ще споделят опит..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Опитите за въздействие върху избирателя доведоха до кризата

Политическата криза е катализатор на радикализацията в опитите за въздействие на избирателя. Затова ще е интересно да се види на тези избори как цели компактни групи избиратели, които 99% от секцията гласуват за една партия или кандидат, ще се преориентират. Това коментира Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници“...

публикувано на 13.09.24 в 10:59

Между 4 и 6% от населението е засегнато от редки болести

Не мога да кажа, че хората с редки заболявания се увеличават, но се подобряват възможностите на медицината за точна диагностика на голям брой от редките заболявания. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Румен Стефанов, председател на Комисията по редки болести към Министерсвтото на здравеопазването и..

публикувано на 13.09.24 в 10:04

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44