Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Антония Маркова отново в светлините на прожекторите с новия си хит „Върни ме”

„Върни ме” е заглавието на новото парче на пловдивската певица Антония Маркова. Музиката е на хитмейкърите на България Deep Zone Project, текстът е дело на Нора Караиванова, а продуцент на целия проект е самата Антония. 

Освен с таланта си тя е известна и със своята борбеност и силно сценично присъствие. Познаваме я от телевизионните формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България", както и като водеща на музикалните предавания "Хит минус едно" на БНТ и "1 от 5" на София Кабел. 

Антония Маркова е учила поп и джаз пеене в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, завършва като инженер Университета по хранителни технологии.

Един от големите и успехи в пеенето идва на фестивала "Бургас и морето" през 2009 г.,където печели наградата на публиката с песента „Как ще те обичам” по музика на Димитър Гетов и текст на Петя Пашева. Участва в международни конкурси за поп музика във Франция, Италия, Русия, Украйна, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина. Антония грабва Голямата награда за френска песен на първото издание на френския фестивал "Златен ключ" на Alliance française. 

Първият й самостоятелен концерт под тепетата е на 20 юни 2013 година в препълненото до краен предел лятно кино „Орфей”. Средствата от концерта Антония дари за благотворителна кауза в помощ на деца в неравностойно положение.

Антония Маркова е и гост в предаването “Rudebox”. Чуйте какво каза тя за новия си сингъл в разговор с Милко Петров.


Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48