Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Теодор Койчинов: от Music Idol до сега

Изключително добрите отзиви за трибюта на Тото, направен от Teophoria начело с Теодор Койчинов по време на пролетното издание на PolineRockFest в Пловдив ни провокира да се свържем с него. Тридневното събитие определено беше за любителите на стойностната рок музика, а Тео заби в първия ден на фестивала в петък, 25 април, от 19:15. За пловдивската сцена той избра за вокален партньор Едит Унджиян и си обещаха от тук на татък това да не е последната им изява на сцената заедно.


"Различни" е дебютният сингъл на Teophoria, който е продуциран от музикантите от D2. Преди да се появи под името Teophoria, бандата се казва Keep The Faith. Тогава, още ученици в музикалното училище, момчетата свирят предимно кавъри, но започват да композират и своя авторска музика. Успехът не закъснява - печелят първото издание на състезанието "Голямо междучасие", организирано от D2 през 2012 г., с награда продуциране на видео и сингъл. След промени в състава, както и дълго търсене, момчетата откриват своя нов вокал в лицето на Теодор Койчинов, придобил популярност с участието си в първия сезон на шоуто Music Idol.
Още от категорията

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

публикувано на 20.03.23 в 11:13

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10