Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Койчинов: от Music Idol до сега

Изключително добрите отзиви за трибюта на Тото, направен от Teophoria начело с Теодор Койчинов по време на пролетното издание на PolineRockFest в Пловдив ни провокира да се свържем с него. Тридневното събитие определено беше за любителите на стойностната рок музика, а Тео заби в първия ден на фестивала в петък, 25 април, от 19:15. За пловдивската сцена той избра за вокален партньор Едит Унджиян и си обещаха от тук на татък това да не е последната им изява на сцената заедно.


"Различни" е дебютният сингъл на Teophoria, който е продуциран от музикантите от D2. Преди да се появи под името Teophoria, бандата се казва Keep The Faith. Тогава, още ученици в музикалното училище, момчетата свирят предимно кавъри, но започват да композират и своя авторска музика. Успехът не закъснява - печелят първото издание на състезанието "Голямо междучасие", организирано от D2 през 2012 г., с награда продуциране на видео и сингъл. След промени в състава, както и дълго търсене, момчетата откриват своя нов вокал в лицето на Теодор Койчинов, придобил популярност с участието си в първия сезон на шоуто Music Idol.
Още от категорията

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35