Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Темите в програма "Ден след ден" на 12 май

Разкриването на нова кариера взриви духовете в Болярино и Раковски. За притесненията на хората, за готвените протести и за инвестицията, която фирма „АС Стоунс” планира да направи ще ви направим свидетели в програма ДСД от 15 до 17 днес.

Как Столипиново попадна в световните туристически дестинации от една страна и от друга в топ 10 на най- опасните от тях – отговорите търсим от кмета на район Източен Петър Петров и от представител на пловдивската полиция, който да потвърди или отрече цитираната от британски издания, че за година Столипиново става арена на 140 убийства.

Украйна - между разпада и гражданската война ще анализира роденият в Киев преподавател в ПУ доц. Иво Христов.

Ще ви разкажем още за откритата в НБ „Иван Вазов” изложба на уникални ръкописи от 15 и 16 век, създадени от  книжовно-калиграфските школи по нашите земи, както и за едно от златните момичета не само на Пловдив и на България. Ана Мария Стоилова – двукратна световна шампионка по спортна аеробика. 

Миналата седмица тя  и партньорът й Антонио Папазов отново спечелиха по две титли от държавното първенство по спортна аеробика и извоюваха квоти за световното първенство в Мексико следващия месец.  


Още от категорията

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден като творец, като личност. Този плам и желание за хулиганство в изкуството, е било родено и..

публикувано на 05.12.22 в 11:23

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10