Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изпитно предисловие за ученици и учители във вторник с Радио Пловдив

До днес зрелостниците трябва да вземат служебните бележки, че са допуснати да се явят на матурите на 21 и 23 май. Всичко за ДЗИ, за националното външно оценяване след 7 клас и за това как се представиха най-малките на матурите в 4 клас ще разкаже началникът на РИО-Пловдив Антоанета Пакова.

Среща с един от най-успелите българи в чужбина- пловдивчанинът Фил Филипов, който се завърна за седмица в родния си град, за да чества с приятели 50 години от емигрирането си в САЩ. Негова специалност е възраждането на губещи предприятия- във Франция, Великобритания, Германия , Италия и в САЩ. Той е победител във всичко, с което се захване, "един от най-преуспелите българи в бранша".

Покана  и за новата изложба на галерия "Сариев"- разговор с художника авангардист Иван Мудов.  Новата експозиция е под надслова „Безчуствена изложба” и се прави заедно от тримата Мудови- баща, син и внук.


Още от категорията

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42