Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тази вечер в Nо Limit: КОНЦЕРТ в самолетен хангар, ФЕСТИВАЛ с превоз за пловдивчани и НОВ АЛБУМ с любими стандарти

Самолетните хангари на летище София ще се превърнат в концертна зала на 29 юни.За първи път в България ще чуете симфоничния оркестър LufthansaOrchestra. 

Механици, които свирят на фагот, пилоти, които са виртуози на цигулка и специалното участие на Белослава и бенда  на маестро Живко Петров .За още актуални новини и нова българска музика ви очакваме тази вечер след новините на БНР в 20ч

.Снимка

След 21ч в предаването NO LIMIT ще звучи част от новия албум на Gloria Estefan -TheStandards,който предстои да  излезе на 10 септември у нас. Албумът ще зарадва феновете на Gloria Estefan по целия свят, тъй като включва някои от най-любимите  стандарти на американската популярна музика от 20-ти век в нови интерпретации на английски, испански, италиански, португалски и френски език. 

Част от текстовете са написани от самата Estefan, а в записите участват и отличената с редица награди певица и композитор Laura Pausini, световноизвестният цигулар Joshua Bell и джаз саксофонистът Dave Koz.

Бъдете с NO LIMIT всяка четвъртък вечер след новини в 20ч. с водещ Августина Петкова.


Още от категорията

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42