Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Хоризонт” представя албума си „Прекалено любопитни” в “Rudebox”


До хоризонта никога не може да се стигне, за това група „Хоризонт” избират за заглавие на новия си албум името „Прекалено любопитни”. Той е записан изцяло на живо, без помоща на компютри, изкуствени семпли и звуци, нещо, което беше характерно за предишните три албум на групата.

Снимка

По записите на „Прекалено любопитни” момчетата от „Хоризонт” работят от октомври миналата година до месец март тази (2014 г.), като избират да не го записват на веднъж, а да правят звукозаписни сесии всяка седмицата по един ден, за да може материалът да бъде преосмислен и да улегне. Музикалния проект е реализиран в плевенското студио „Max sound studio” на Максим Горанов. 


Снимка

В албума „Прекалено любопитни” има и двама гост музиканти. Това са Мери от Mary Boys Band, която участва заедно с вокалиста на група „Хоризонт” Валери Славчев в баладата „Не заспивам без теб”, а другия изпълнител е скасофониста Марин Бозев, който е изсвирил солото в „Сияеща звезда”, песен спечелила наградата на публикта в пролетния радио конкурс на БНР. Тази година групата чества и своя 20 годишен юбилей на музикалната сцена в България.

Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48