Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В NO LIMIT силата на духа в новата музика на Anastacia и концертен афиш с пловдивски акцент


В рубриката "БГ ПОСТЕР" ще ви информираме за актуалните концертни събития. Едно от тях е израз на любовта към приятел в беда.

Концерт за КариСлед две много успешни събития, съучениците на Кари отново организират концерт за да я подкрепят.  През изминалия уикенд десетки изпълнители, дошли от цяла България, танцуваха, играха, пяха и свириха напълно доброволно. Над хиляда души си купиха билет, за да помогнат за лечението на Катерина, която е само на 16 години и тежко пострада при  катастрофа, когато автомобил, управляван от гръцки студент се врязва в автобусна спирка на моста на "Герджика"  в Пловдив. На 8-ми от 19 часа в "Конюшните на царя" децата отново ви канят на Благотворителен концерт. Участие в събитието ще вземат : The Center, Panic Station, Мария Джурджева, Александра Рангелова, и много други. 

След новините на радио Пловдив в 21ч. "No Limit" продължава с рубриката ДВОЙНА ДОЗА. Първият избран албум се нарича "Resurrection" ("Възкресение").

AnastaciaПоследните няколко години американската поп певица Anastacia преживя много трудности и лични драми. През 2003 г. тя беше диагностицирана с рак на гърдата и се подложи на тежко лечение, през 2010 г. се разведе със съпруга си Уейн Нютън, а през февруари 2013 г. отложи европейското си турне, за да се лекува отново от рак след 10 годишна ремисия. За всички тези препятствия и болезнени преживявания Аnastacia разказва в песните от новия си албум - "Resurrection" ("Възкресение").Част от тях ще звучат  за първи път в ефира на радио Пловдив и предаването NO LIMIT.

Водещ : Августина Петкова

Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48