Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Рилски - небесният покровител на България - в "Срещи"- те на 19 юли

"Не събирайте  нито злато, нито сребро, нито мед... те като змия прегризват оногова, който ги има"...

Разговор в ""Срещи"-те д-ра по история Димо Чишмеджиев.  19 юли от 9.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ивайло Дернев в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на март гост на "Добро утро, ден!" е Ивайло Дернев . Създател на "Под тепето", журналист, градски човек и приятел на Радио Пловдив.  Той работи в медиите над 25 години, пред този месец - сайтът му стана на 15 години. Там  темите на Пловдив са на първо място, в разговора иде реч за регионалната журналистика, за призванието,..

публикувано на 27.03.24 в 10:35

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02