Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Оставки и творби на две изложби в "Точно днес" на 24 юли

Денят "Оставка" мина.  Какво постигнаха акциите на  недоволните срещу кабинета "Орешарски" за 1 година  -разговор с Антоанета Цонева, едно

от лицата на "Протестна мрежа".

Работодатели и синдикати настояват БНБ незабавно да учреди надзорен комитет върху банковата група на КТБ  от професионалисти.  За банкова криза разговор с лидера на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Художникът Никола Манев от Варна ще се включи с морско настроение

да разкаже за неговите любовни писма към България. Той открива изложба " Моята България" 

в Двореца в Балчик. В нея творби рисувани в Пловдив, Париж и Пазарджик...

И още един българин, който се завръща в родината това лято.  Ще ви пренесем "С фотоапарат в Дивия запад". 

Тази изложба се открива днес в Етнографския музей- автор е физикът Валентин Петров, който от 20 години живее и работи в САЩ.

Още от категорията

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42