Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 23 юни

Как България ще се размине с увеличаването на тока това лято? Или защо подложената на безпрецедентен натиск, Комисията за енергийно и водно регулиране се очаква да отложи и преразгледа новите цени на електроенергията за бита и бизнеса, които трябваше да влязат в сила от 1 юли. Целта е да се приложат набелязаните по спешност мерки за свиване на разходите в държавната енергетика с 10 на сто, за орязване на възобновяемите енергийни проекти, които са надули инвестиционните си разходи, и за разширяване на помощите за бизнеса. Анализ на евродепутата Владимир Уручев от Комисия по промишленост, изследвания и енергетика на Европейския парламент.

И на 23 юни следим как съседна Гърция се справя с финансовата криза и какви са шансовете за подписване на споразумение тази седмица -анализ на проф. Георгиос Плиос от Атинския университет.

До 9ч. Евранет с позицията на Кристалина Георгиева за България и усвояването на евросредства.

Зона „Култура” е с Николай Ангелов-Гари за изложбата му „Любовни игри” в галерия „Възраждане”.
Слушайте ни –започваме от 6.00 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

публикувано на 13.05.24 в 12:17

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55