Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закон и ред "Ден след ден"

Тук трябва да тичаш с всички сили, за да останеш на едно място, а за да отидеш на друго място трябва да бягаш поне два пъти по-бързо – това е една от многозначните реплики в книгата на Луис Карол „Алиса в страната на чудесата“ и чудесен  пример как ние непрекъснато реформираме съдебната система, а тя все все стои на мястото си и не въздава справедливост. 

Колко бързо ще тичаме по съдебните лабиринти след петата поправка на конституцията –  говори проф. Огнян Герджиков – председател на 39-то Народно събрание.

Преподредбата в управлението и цената на отстъплението ще  коментира председателят на  Института за дясна политика Нено Димов.

И докато всички чакат дали министър Петър Москов ще подаде оставка от настъпилото мълчание се възползваха производителите на безалкохолни напитки, за да потвърдят позицията си, че здравословен начин на живот не се постига с високи данъци.

В предаването ще питаме дали транспортните карти в Пловдив за догодина ще бъдат отпечатани навреме и как ще бъде организирана продажбата им, за да се избегнат големите опашки.

Финансирането и управлението на културните проекти в Пловдив ще имат нов регламент през 2016-та – промените обясни кметът Иван Тотев. Той е главен герой и в репортажа за  новия парк на ул. „Богомил“ 100.

Това част от заглавията на програма „Ден след ден“ на 11 декември. Слушайте ни от 15 до 17 часа!


БНР подкасти:

Още от категорията

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35