Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически разлъки и хорски неволи в "Ден след ден"

Реформаторският блок остава в управлението, но без ДСБ, които ще са опозиция.  Започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение. 

Това оповестиха  в декларация  и  след три часа разговори реформаторите.

 Стана ясно  още, че Радан Кънев и хората му са поискали ново правителство в рамките на това НС като решение на кризата. А тя, кризата, тропа на вратата преоблечена в съдийска тога и пита КОЙ ще отговори на всичките въпроси.

Ще питаме и ние – политици и анализатори. 

В програма „Ден след ден” до 17 говорят политологът Георги Киряков, експертът Георги Харизонов от Института за дясна политика и зам. председателят на СДС Емил Кабаиванов.

Пловдивчани  ще атакуват новите винетки в съда, които от днес влизат  в сила. Според  тях не са спазени задължителните срокове за обнародване на графичния дизайн на стикерите в Държавен вестник. Подробностите ще ни каже Антон Дончев, организатор на протестите в града.

Европейските държави, сред които и България, вече изпълняват ангажиментите си да ограничават глобалното затопляне. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова на заключителната конференция на Националния доверителен екофонд, която се провежда в Пловдив. Още за форума от Иванка Петкова

И още един пловдивски анкцент – в шесте района на града отвориха врати социалните трапезарии, в които топъл обяд ще получават самотни и бедни– Репортаж на Живка Танчева

Пловдивчани - писател и издателство, превзеха  "Хеликон".  Романът "432 херца" от Недялко Славов на издателство "Хермес" спечели наградата за нова българска художествена проза ’2015 – с писателя говорим във времето за култура.

И още - покана за юбилейната изложба на Юлиан Йорданов в галерия „Възраждане” -Стоян Терзиев разговаря с художника. Каним ви  и на  театър с Галя Митева - всичко за  „Тоскография”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02