Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори, граждански права и задължителна казарма - теми в "Ден след ден"

Снимка: bis.bg

Близо 4 месеца преди президентските избори в България има обявена само една кандидатпрезидентска двойка, а основните партии мълчат за своите кандидати. Стана ясно само, че лидерите на БСП Корнелия Нинова и на ДСБ Радан Кънев няма да са претенденти за най-високия пост в държавата. На какво се дължи мълчанието на политиците и не показва ли това отношение неуважение към избирателите? Въпросите ще отправим към политолога Антон Тодоров.

Проектът за антитерористичен закон в България бе одобрен на днешното заседание на правителството и влиза за дебати в Народното събрание. Там са заложени обаче спорни текстове, които предвиждат ограничаване на гражданските ни права по време на извънредни ситуации. Как гледат правозащитните организации на проектозакона, ще чуем от адв. Михаил Екимджиев.

ВМРО иска връщането на задължителната военна служба за младежи, навършили 19 години. Защо лансират сега тази идея, ще питаме Красимир Каракачанов, зам.-председател на Парламентарната комисия по отбрана и лидер на ВМРО.

Общинският съвет в Пловдив одобри 2 проекта за интеграция на малцинствата, спечелени пред ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Репортажът от сесията е на Елена Крушкова, която ще ни срещне и с общинския съветник Айри Мурад, който се самоопределя като представителя на Столипиново.

Кметове на общини настояват да увеличи присъствието на униформени служители на МВР на терен и да се създаде общинска полиция, която да охранява не само домовете и имуществото на хората, а и селскостопанската продукция. По темата ще говорим с кмета на община Садово Димитър Здравков, а гледната точка на община Асеновград ще представи кореспондентът ни Емилия Куюмджиева.

Започваме след новините на Радио Пловдив в 15.00 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02