Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има ли още подаръци "Точно днес"?

Предстои още една празнична среща в утрото на Стефановден!

За коледната кампания на БЧК- Пловдив "Кутия на приятелството", която се провежда в подкрепа на децата в болница, ще говорим в програма "Точно днес" след 8.00 часа с Мария Нешева, специалист в младежката организация на червенокръстците. Днес стартира акция за раздаване на коледни пакети за децата в лечебниците заведения.

На третия ден след Рождество Христово е репортажът от Асеновград на Емилия Куюмджиева за това как ще бъде изнесена иконата на Свети Стефан от едноименния параклис до най-голямата градска църква "Свети Георги".

В зона "Култура"  разказваме за катедра „Теология“ при ПУ „Паисий Хилендарски“. Те  представя фотографска изложба от поклонически пътувания на студентите в галерия „Пловдив“. За християнските пътища, за измерението на доброто и за интереса да се учи богословие разказва Галина Тодорова, художник и организатор на експозицията, която може да се разгледа до 11 януари.

И още от делничните теми:

Обобщаваме годината за нас пациентите и за лекарите.

Защо и през 2017 г. ще има опасност от масово изпадане на лечебни заведения във финансова несъстоятелност, казва д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници в България. НЗОК намалиха болнични лимити за декември.

Каквото и да се случи, у българите винаги ще остане тежкото подозрение, че са измамени от политиците си. Крайно време е управляващите да се замислят защо, пише в едно от есетата си Мирела Иванова.

С нея ще разговаряме и за: 10 години България в Европейския съюз. Поетесата Мирела Иванова, доскоро главен уредник на къщата-музей "Иван Вазов" в София, вече драматург на НТ "Иван Вазов" - наш гост минути преди 9 часа.

И не забравяме имениците: Стефан, Стефка, Стефания, Стефчо, Стоян, Стоянка, Стойно, Стойко, Стойне, Стойна, Стоил, Стоимен, Стамен, Цанка, Цонка, Цонко, Станимир, Станимира, Станислав, Станислава, Венцислав(а)...

"Точно днес" е от 7 до 9,30 часа в утрото на 27 декември 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Галин Никифоров

Галин Никифоров в "Добро утро, ден!"

През тази седмица, преди лятната ваканция за "Добро утро, ден!" излъчваме разговора с писателя Галин Никифоров. Той участва в "Пловдив чете 2024" и беше гост на Радио Пловдив. Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. С писателя говорим  за България, времето и Пловдив, в първата част от..

публикувано на 17.06.24 в 09:38

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55