Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16.02.2019 - Плъзгащи се врати/Sliding Doors

Тази събота ще чуете саундтрака от филма Sliding Doors/Плъзгащи се врати.

Това е романтична трагикомедия, чийто режисьор е Питър Хюит. Продукцията от 1998 година е на САЩ и Великобритания. 

В ролите Гуинет Полтроу, Джон Хана, Джон линч, Дъглас Макферън и др.

Музика: Дейвид Хърскфелдър

Дейвид Хърскфелдър

Хелън току-що е уволнена от работата си в ПР компания и на път за вкъщи изпуска метрото. Когато вратите се затварят под носа, и започваме да виждаме какво е щяло да се случи, ако се беше качила на метрото и какво, ако го беше изпуснала.


Номинация "Аликзандър Корда" за целия продуцентски екип - Филипа Брейтуейт, Уилям Хорбърг, Питър Хауит, Сидни Полак - от БАФТА /1999/;

Награда "Импайър" за най-добър британски режисьор на Питър Хауит от Кралските филмови награди на Великобритания /1998/;

Награда за най-добра актриса на Гуинет Полтроу от Филмовите критици във Флорида, Русия, Сан Диего /1998-99

Награда за най-добър сценарий на Питър Хауит от Европейските филмови награди /1998/Още от категорията

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35