Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилизираме "ВиК-Пловдив" не за сметка на абонатите

| обновено на 27.11.23 в 11:24
Снимка: plovdiv-press.bg

Основният приоритет дрежуство "ВиК-Пловдив" ще е да запазим непрекъснатостта и качеството на подаване на питейна вода в Пловдив и областта.

Това обяви пред Радио Пловдив новият управител Антон Гълъбов, който дълги години беше главен инженер на дружеството.

Той съобщи, че има разработена концепция как дружеството да бъде стабилизирано, пред вид задълженията от над 16 милиона лева. 

Това няма да е за сметка на гражданите и за сметка на цената на водата, увери Гълъбов.

По думите му, тези задължания са напрупани заради комплекс от причини. Сред тях са например някои капиталови разходи, които дружеството е поело през последните дне години

Гълъбов подчерта, че ще работят, за да "затворят пробойните" и с бавни крачки ще стабилизират дружеството.

Ще бъдем по - настоятелни към събиране задължанията на дружеството, каза още Антон Гълъбов. Той припомни, че и досега не са оставили нещата да се развиват от само себе си. 

Водим доста дела с длъжниците и те ще продължат. Но ще бъдат с по - особени мерки, които ще бъдат съгласувани с правния отдел на дружеството, категоричен е новият управител на "ВиК-Пловдив".

Изпълняваме петгодишен бизнес план, на чиято база КЕВР е определил цената на водата за Пловдив и областта. В този бизнес план са и планираните инвестиции. Годишно те са 8 - 9 милиона лева, но не са достатъчни, коментира Антон Гълъбов. 

ВиК винаги е намесено в инфраструктурните проекти. Ще им обърнем особено внимание. Оттук-натакък ще бъдем много стриктни в качеството на изпълнението, както и в отчитането на всеки похарчен лев, увери Антон Гълъбов.

Интервюто на Антония Попова с новия управител на "ВиК-Пловдив" Антон Гълъбов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28

Пазарджишките ловци излизат срещу фотоволтаиците

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“..

обновено на 22.02.24 в 16:18

Мария Габриел за пръв път избяга от брюкселския език

Вицепремиерът Мария Габриел за пръв път избегна бюрократския, брюкселски език. Тя беше категорична, конкретна и лаконична. Това коментира политологът проф. Росен Стоянов за разменените реплики по повод предложението на ПП-ДБ с ГЕРБ да подпишат меморандум. Той добави още, че последната дума ще е на тези, които управляват конкретните..

публикувано на 22.02.24 в 16:06

Важно е да изграждаме култура на споделяне

"Важно е изграждането в училищата на култура на споделяне и на откровена обратна връзка и това да става с помощта на учителя", смята Петко Иванов, главен редактор на образователния сайт prepodavame.bg,за платформата "Анкети за учене". "За жалост това не е много разпространено в България. Учителите, които искат обективно обратно мнение на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички семейства и двойки, които живеят на семейни начала, а също така и  жени без парньори, отговарящи  на..

обновено на 22.02.24 в 10:20