Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-евтина остава водата в Пазарджик

Водата поскъпва в цялата страна, в Пловдив с близо 40 ст.

В Смолян ще плащат по 5.37 лв./кубик

Снимка: архив

От днес влизат в сила новите цени на водата, утвърдени с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Водата поскъпва в цялата страна с изключение на София, където все още няма утвърден бизнес план.

Най – драстично е увеличението в Сливен - с близо 41% и един кубик вече струва 3.90 лв. Най – малко е поскъпването в Кюстендил – с 1.4% и за кубик се плаща 3.71 лв. В останалите области увеличението е между 10% и 20%. На повечето места цените за кубик вода се движат между 3 и 6 лева.

Най-скъпата вода ще плащат жителите на област Разград - 6.10 лв./кубик с ДДС – увеличението е с 12.9%.

Най-евтина от областните градове е цената на водата в Пазарджик3.01 лева за кубик с ДДС. Скокът в цената е с 11.7%., което е с 33 стотинки повече от предишните 2,68 лв. за кубик.

В Пловдив кубик вода вече струва 3.43 лева с ДДС. Поскъпването е с 39 стотинки, спрямо последната й цена от 3.04 лева за кубик.

Жителите на Смолян ще плащат по 5.37 лв./кубик с ДДС. До момента цената бе 4,59. Поскъпването е със 78 стотинки.

В решението на КЕВР е посочено, че цените на водата са социално поносими за отделните региони.


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

КНСБ прави черен списък на най-некоректните работодатели у нас

19% от работещите в пловдивска област получават по 933 лв. месечно – точно толкова, колкото е минималната заплата. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в Пловдив. Той пристигна в града, за да се срещне с предприятия и техни работници и да представи кампанията  "По-високи доходи с твоя синдикат“.    Именно това доколко и как са..

публикувано на 08.05.24 в 16:26

България беше боксьорски чувал в предизборната кампания на РСМ

Днес в Република Северна Македония (РСМ) се провежда 2-ри тур на президентските избори заедно с тези за парламент на страната. На първия тур кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно повече от настоящия държавен глава Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ. "Най-вероятно ще бъде премината..

публикувано на 08.05.24 в 16:25

Известни дами в борбата срещу HPV в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 15:24

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19
Георги Лозанов

Европейските избори са значими, колкото националните

"И Великден, и Гергьовден в голяма степен са семейни празници,  в които човек има възможност  малко повече да се отдаде на  размисъл" . Това сподели  за програма "Точно днес"  именикът Георги Лозанов, медиен експерт и анализатор.  Според него съвпадането на двата празника дава допълнителна красота и значимост.  Той разказа, че носи..

публикувано на 06.05.24 в 11:09