Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Димитър Абаджиев за мястото си в ББЦ и ролята си в ЕНП

България без цензура продължава да търси своето място в националната и европейска политика след като партията спечели 11 % от вота на избирателите за Европейски парламент и излъчи двама евро депутати, които все още не зная къде точно ще се..

публикувано на 30.05.14 в 10:42

Даниел Смилов за политическия следизборен шах

Четвърти вот на недоверие за кабинета Орешарски в дневния ред на Народното събрание точно днес. Времето между дебатите и реалното гласуване беше достатъчно, за да чуем цветущи фрази от депутатите и противоречиви изказвания от основните политически..

публикувано на 30.05.14 в 10:33

Край или ново начало за кабинета Орешарски?

Възможните отговори ще изплуват при гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството на 30 май. Минути преди гласуването в пленарна зала за възможното разпределение на силите и за оценката на едногодишното управление на Пламен..

публикувано на 29.05.14 в 16:59

Иван Иванов за кризата в енергийния сектор

Кой е по-виновен за катастрофата в енергийния сектор у нас и превърна ли се поредното искане за вот на недоверие в сцена на крайни политически страсти – отговорите на тези въпроси търси Искра Койчева в интервю с Иван Иванов, бивш депутат и член на..

обновено на 29.05.14 в 15:36

Проф. Михаил Мирчев с анализ на тежките политически следизборни стратегии

Изборите за Европейски парламент приключиха. Финалът им обаче възроди тежката и оспорвана битка на сцената на българската политическа арена, последвала вялата и немощна изборна кампания.  С анализ на тежките следизборни и нови предизборни политически..

публикувано на 29.05.14 в 10:54

Изложба на Греди Асса за 18-я рожден ден на галерия „Дяков”

С изложба на проф. Греди Асса галерия “Дяков” празнува 18 години от създаването си. С експозицията, наречена „Живопис”, художникът отбелязва и 60-годишнината си.  Греди Асса работи в областта на пейзажа, голото тяло и абстрактната живопис, в..

публикувано на 29.05.14 в 07:06

Кой загуби и кой спечели от изборния кодекс "Манолова" - тема в утрото на 29 май

За  жълтите картони в политическите мачове, за главите, които отнесе „Любимец” 15 на преференциалния вот и за тежките следизборни и нови предизборни анализи вляво, а и не само – теми в Точно днес по Радио Пловдив на 29 май.  И още: кой кого ще ухажва..

публикувано на 28.05.14 в 18:59

Австрийските музикални седмици завършват в Пловдив с фантастичен концерт

Заключителният концерт от ХVІІІ-ите Австрийски музикални седмици в България ще се състои тази вечер в Пловдив, в Градския дом на културата „Борис Христов”, от 19 ч. Той ще бъде  в изпълнение на Държавна опера – Пловдив със солист Едуа Задори, която свири..

обновено на 28.05.14 в 11:49

И червените проумяха, че на живот и смърт се бори само техният лидер

В третия ден след европейските избори сме по следите на българския вот, защото той отвори доста неясни въпроси в политическото битие – направо петна.  След много лидерски речи и какви ли не политологични анализи тази сутрин Галя Митева търси коментара..

публикувано на 28.05.14 в 10:29

По следите на българския вот и белите петна в политическото битие сутринта на 28 май

В кого е ключът за нови избори и с предизвестен край ли е вота на недоверие към правителството, който ще се дебатира  в НС,  в контекста на изборните резултати и лидерски речи- коментар от писателя Румен Леонидов и социолога  проф.Петър- Емил..

публикувано на 27.05.14 в 17:43