Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

Повторението не е майка на знанието

Повторението не само, че не е майка на знанието, но се оказва и мащеха за детайлите. Американски невролози от Университет а на Калифорния са установили, че повторението усилва процеса на запазване на факти в ума, но може да намали броя..

публикувано на 07.07.14 в 15:37
Жена Саудитска Арабия

Жените плачат 12 хиляди часа

Хората плачат от мъка и радост, от болка и огорчение, в изблик на чувства и заради техния недостиг. Сълзите са признак на слабост, но всъщност са и своеобразно лекарство против стрес. Човек изпитва колосално облекчение, когато има..

публикувано на 04.07.14 в 15:51

Фесбук призна, че е допуснал потребители да бъдат емоционално манипулирани

Нов скандал със социалната мрежа Фейсбук се разгаря, след като британските полицаи официално започнаха разследване относно обявените данни за емоционално манипулирани потребители на Фейсбук. Всичко започна след обявяването на научни данни от американски..

публикувано на 03.07.14 в 15:34

Китайците бързат с електромобилите!

В Пекин беше задействана безпрецедентна акция по въвеждането на електромобилите като масов начин за транспорт в столицата. Китайците отдавна имат сериозни проблеми с въздуха за дишане, а сега ще се опитат да решат не един, а два проблема. От една страна..

публикувано на 02.07.14 в 17:35

Прозрачна лепенка разкрива човешките емоции

Специалният сензор, по-малък от пощенска марка, ще разчита човешките емоции с изключителна точност. Прозрачната полимерна лепенка е разработена от специалисти от Южна Корея. Те смятат, че настръхването на кожата дава информация, в реално време,..

публикувано на 30.06.14 в 16:12
cat

Не сте убедени, че котките имат 9 живота?! Прочетете това!

Младата котка Персик (от руски - праскова) се разхождала около двора на стопаните си,а през това време колата им била паркирана в близост до дома. Незнайно как,  котката  успяла да се изкачи по пружината в амортисьора на автомобила и да се пъхне в..

публикувано на 27.06.14 в 15:22

Списание "Холивуд рипортър" обяви 100-те най- добри филми на всички времена

Филмът "Кръстникът" е обявен за най-добрият холивудски филм на всички времена.  Новият топ 10 изглежда така: 1.Кръстникът 2.Магьосникът от Оз 3.Гражданинът Кейн 4.Изкуплението Шоушенк 5.Криминале 6.Казабланка 7.Кръстникът-..

публикувано на 26.06.14 в 15:32
Световното първенство по футбол в Бразилия започна!

Най-красивите футболни половинки на Световното първенство по футбол в Бразилия

Своеобразната класация за футболни красавици отразява и реалното им положение на звезди, които привличат световното внимание всеки път, когато „кралиците на бала“ присъстват на поредния футболен мач. Съвсем логично първото място е заето от..

публикувано на 24.06.14 в 15:30

Иновация позволява изпращането на миризма чрез съобщение

Само си представете как правите снимка на вашия обяд и я изпращате на някого, а той освен да я види, да има и  друга опция - да се наслади на аромата му. Звучи твърде нереално? Да, ама не. Иновацията oPhone прави нова голяма крачка в предаването на..

публикувано на 20.06.14 в 15:35

Хлебарка за домашен любимец? Защо пък не!

100 хил. хлебарки отглежда в дома си 37-годишната китайка Юан Мейшиа.   Жената живее в село Линбиян, провинция Сечуан, Южен Китай и  отглежда хлебарките не поради странна прищявка, а защото ги продава на фармацевтични компании, които ги използват..

публикувано на 19.06.14 в 15:20