"Форум" в първото българско евросело

В първото българско евросело – Калугерово, часове преди Никулден вали.  Кално е, мъгливо е. Отдавна я няма табелата с надписа, прочул  селото през 2006-та година.   Къде са днес калугеровци –  отдавна вече в Европа, или пак обратно  близо до..

публикувано на 06.12.14 в 09:41

"На шестия ден" с режисьор и психиатър

Гости "На шестия ден" по Радио Пловдив са театралният мениджър Крум Филипов, който рефоматорски търси баланса между цената на билета и изкуството на сцена, и д-р Веселин Герев,  за когото политическото  подсъзнание  е професионална провокация. Ей..

публикувано на 22.11.14 в 09:16

За банките и хората - от кръстопътя на Кърнаре

В полите на Стара планина карловското село Кърнаре е последната точка на Южна България преди да прекосите Балкана. В него живеят 750 – 800 души и заради ключовото му място на Подбалканския път в училището учат децата от всички околни селища.  С..

публикувано на 22.11.14 в 08:36

"На шестия ден" тестваме дефицити и реформи

В събота сутрин влизаме в лафката на българската политика, за да тестваме патериците на новата власт, да отсеем ГМО – продуктите,  да кешираме загубите и цесираме бизнеса на корпорациите. Ще го направим с театралния мениджър Крум..

публикувано на 21.11.14 в 15:49

"На шестия ден" с Михаил Екимджиев и Светозар Гледачев

На 12 ноември, за пръв път в историята, човечеството успя да спусне апарат върху комета, която се носи в открития космос на над 500 милиона километра от Земята. Мисията "Розета" е триумф на международния екип на Европейската космическа агенция...

публикувано на 15.11.14 в 09:55

"Форум" - от Асеновград

За надеждите, политиците и предстоящия мач на Кубрат Пулев с Кличко е разговорът в този брой на рубриката "Форум". Коментатори на събитията от седмицата са хората от Асеновград. Само на 15 от Пловдив- Асеновград е най-големият необластен град в..

обновено на 15.11.14 в 09:22

"На шестия ден"- за седмицата след 10.XI.

Държавата като бакалница - Тефтери, вересии, бабаити и търговци... Всичко се продава, всичко се купува За плащането -  дума не става. Но ние ще поговорим "На шестия ден" С адвокат Михаил Екимджиев и с..

публикувано на 14.11.14 в 17:16

Калояново: от филмите до новото правителство

Тази седмица Калояново влезе в новините заради снимките на филма „Пътуването” с френската звезда Жерар Депардийо.  Ние пък питаме хората  за правителството, за надеждите и за живота им - слушаме ги във "Форум" на Радио Пловдив. С хората от..

обновено на 08.11.14 в 08:19

"На шестия ден" - със Стойо Вартоломеев и Евгений Тодоров

За обществения, ценностен и културен капитал във време на политически терзания и противостоене За духа на съвременните водачи и за будилника на българското съзнание В обзора „На шестия ден” Коментираме с журналиста и писател Евгений Тодоров и..

публикувано на 01.11.14 в 09:30

"Форум" - от Добровница

Кой точно ще участва в следващото правителство  ще успее ли то да реши проблемите на държавата  и на хората и какво всъщност очакват те от бъдещите управляващи Коментарите на народа от с. Добровница събра в репортажа си Любомир Стойчев

публикувано на 01.11.14 в 09:03