Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В NO LIMIT испанско фламенко, джаз стандарти и рок в аванс

В двата часа на "NO LIMIT" ще ви предложим ударна доза POLINEROOOCK, джаз с Хилда Казасян и фламенко от испанския китарист Томатито. 

Четвъртият тридневен „POLINEROOOCKFEST” ще се проведе на 25, 26  и 27 април. На сцената на Летен театър , гр. Пловдив ще забият 79 музиканта от Германия, Гърция, Унгария и България. Хедлайнер в съботната вечер е популярният германски вокалист Michael  Bormann, който пристига със своята банда REDRUM, за да ни представят най-новата си авторска музика. 

СнимкаСъс своето творчество сцената ще завладеят и родните ни банди:Уикеда, Силует и Б.Т.Р. Наско и компания ще закрият феста с 90 минутен сет, включващ музика от предстоящия им нов албум. Повече за музикантите и изненадите, очаквайте в четвъртък вечер малко след 20 часа.,когато започва предаването "NO LIMIT" с водещ Августина Петкова. А нетърпеливите имат възможност да чуят тук какво сподели организаторът Владо Ботев по време на пресконференцията по случай четвъртият „POLINEROOOCKFEST”.


Приятна изненада очаква любителите на джаз музиката. На 9 май Хилда Казасян, заедно с музикантите Христо Йоцов, Михаил Йосифов, Живко Петров и Милен Кукошаров се отправят на  концертно турне.Една музикална приказка  в театрите на България. Градовете и датите са : Русе 9 май, Бургас – 10 май, Варна – 15 май, Велико Търново – 16 май, Стара Загора – 23 май и Пловдив – 24 май. Част от програмата са едни от най-популярните джазови стандарти включени в албума на Хилда -Jazz in me.,.повече за музиката  чуйте от Хилда Казасян.NO LIMIT от 20 до 22 часа с Августина Петкова.

БНР подкасти:

Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48