Клуб „Неделя”

Снимка

Преди началото на седмицата и след нощните съботни страсти, споделете неделния следобед във КЛУБА!”

Предаването „Клуб Неделя ” се излъчва всяка неделя от 16.00ч. до 18.00ч. То е насочено към аудитория, споделяща богат кръг от интереси. Основен акцент в предаването са гостите на живо в различните часове от всяко издание. 

В „Клуб Неделя“ се срещат млади дарования с утвърдените таланти. Гостуват всички изявени артисти, музиканти и писатели от Пловдив и региона. Специално внимание се обръща на новите звезди, които често правят своите премиерни участия именно в „Клуб Неделя“ на Радио Пловдив. 

В неделния клуб е мястото и за всички ученици и студенти, които със своята инициативност правят от Пловдив истинската културна столица на България. 

За това са доказателство множеството културни фестивали и арт-перформънси, чиито организатори и вдъхновители ще ви запознаят с подробностите именно в неделния следобед на живо по Радио Пловдив в предаването „Клуб Неделя“.


Водещи: Таня Лазарова и Жоро Пеев


Клуб „Неделя“ – за мотивацията да се движим

Казват, че мечтателите движат света напред. Но и в двата случая, вникнем ли  между редовете, ще изскочи онази думичка, която е движещата сила на всичко, което сме си поставили за цел. Да, точно така! Мотивация!!! В седмия ден от месец ноември, ви..

обновено на 07.11.21 в 15:27

Клуб "Неделя"- кучетата - тези чудесни хора

Някъде преди около 35 000 години човекът е опитомил кучето и това е сложило началото на едно невероятно приятелство. Днес ще ви срещнем с един пловдивчанин, който е посветил живота си на тази хилядолетна връзка- кинологът Петьо Генов- Графа, виновник за..

публикувано на 24.10.21 в 12:26

Клуб „Неделя“ – за вибрациите на Новото време и къде сме ние по Пътя

В неделния следобед отново ще се постараем да бъдем по добрата ви компания с вълнуващи теми и интересни гости. На фокус днес поставяме „Старата Земя“ и „Новата Земя“. А къде се намираме ние по Пътя, и как да преминем плавно в прехода ще се..

публикувано на 17.10.21 в 12:12

Клуб "Неделя" за Покрива на света и плокостта на битието

Днес в предаването основателят на Театър "Хенд" Ивомир Игнатов- Кени ще ни разкаже за новия си премиерен спектакъл "Прасета". Играещият режисьор ще ни освети по въпросите за вечната опозиция на калта и небето, плоскостта на битието и дълбоките локви на..

публикувано на 10.10.21 в 13:18

Младите хора и седмото изкуство, на фокус в Клуб „Неделя“

В първото октомврийско издание на предаването ви срещаме с чудесни и ентусиазирани млади творци, за които киното е не просто страст, а сериозна заявка за бъдеща професионална кариера. Гостуват ни Ясен Кирилов и Валерия Посевина – млади хора,..

публикувано на 03.10.21 в 12:20

Клуб "Неделя" - посреща писателя Христо Карастоянов

В последната неделя на септември в Клуб "Неделя" ви представяме един от най- уважаваните и обичани  български творци- писателят Христо Карастоянов. Автор е на повече от тридесет авторски книги с проза и поезия, носител на най- значимите национални..

публикувано на 26.09.21 в 11:28
Илюстрация на Владимир Николов, личен архив

За динозаврите с любов в Клуб "Неделя"

Тази неделя в Клуб „Неделя“ ще ви потопим във фантастични свят на динозаврите. С внушителните животински създания отблизо и в детайли ни запознава палеонтологът Владимир Николов. Той е докторант в Националния природонаучен музей при БАН, носител..

публикувано на 19.09.21 в 01:00

Клуб "Неделя"- музиката като начин на живот

Днешният ни гост -световноизвестният кларинетист Илиян Илиев е роден в Пловдив. Син е на ръководителя на Конушенската група Никола Илиев. След като завършва Музикалното училище в Пловдив и Музикалната академия в София продължава обучението си в Джулиард..

публикувано на 12.09.21 в 12:43

Магията на театъра и силата на мисълта в Клуб "Неделя"

И тази неделя по радио Пловдив ще бъдем по-добрата ви компания в следобедните часове.  Като начало вдигаме ефирната завеса на клуба точно в 16:00 със свежото присъствие на режисьора с успешна кариера в САЩ Златомир Молдовански. За магията на театъра и за..

публикувано на 05.09.21 в 12:46

Ин и Ян в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ви срещаме с един забележителен инструктор по бойното изкуство Вин Чун и една вдъхновяваща дама, която се е посветила на развитието на дигиталното обучение. Комбинацията от тези две противоположности, обединени от днешното издание на..

публикувано на 22.08.21 в 11:56