Алекс Алексиев: "България е тръгнала по наклонена плоскост, водят е лъжепатриоти"

Точно седмица, считано от днес, ни дели от изборите за Европейски парламент на 25 май и ако кампанията е определяна от политическите анализатори като вяла, то очевидно партийните централи правят други сметки за осигуряване на избиратели.  Съмненията..

публикувано на 19.05.14 в 10:45

Лувърът гостува на Пловдив

Ще гостува ли Лувърът в Пловдив и с какво нашият град ще впечатли френския музей?  Два въпроса, които са особено актуални след Международния ден на музеите и Европейската нощ ден на музеите и посещението на специална делегация от Лувъра в Пловдив...

публикувано на 19.05.14 в 10:35

Продават имейлите ни в интернет!

Търговията с имейли в интернет набира скорост, а печалбите се трупат за сметка на нищо неподозиращите потребители. Бизнесът е изключително доходоносен, но се случва за сметка на личните адреси в интернет на физически и юридически лица. „Здравейте,..

публикувано на 19.05.14 в 10:31

Тази събота, 17 май, в "Срещите" - Как да сбъднем Еразъм?

В училище на  детето му казват "чети Ботев", по телевизията  -"слушай Азис ", в бандата го викат "ела с нас да чупим стъкла след мача"... А светът, в който живеем, постоянно произвежда бъдеще, изграждайки го обаче с досегашните си понятия и институции.....

обновено на 17.05.14 в 10:22

Форум от село Пищигово

Пищигово, Пазарджишко е едно от местата в региона, което заедно с други села пострада от капризите на времето през изминалата седмица.  Щетите от градушките са засегнали доста от хората, за които основен поминък е да гледат зеленчуци и плодни..

публикувано на 17.05.14 в 09:18

"На Шестия ден" - опорните точки на икономиста Светозар Гледачев и ИТ - експерта Райчин Рачев

Енергийно приключение кръстоса огъня предизборно.  Вуду магии, е- мейлите на бизнеса,  контрапрезидент - са само част от опорната лексика на седмицата.  "На Шестия ден" мрежата четем и разплитаме с финансовия анализатор Светозар Гледачев и IT експерта..

публикувано на 17.05.14 в 09:02

ИМП с прогноза за изхода от Евроизбори - 2014

Национално представително социологическо проучване, направено между 7 и 13 май, оповести Института за модерна политика. Резултатите от него сочат, че ако изборите бяха днес БСП ще  е победител с малка преднина пред ГЕРБ, а България без цензура ще..

публикувано на 16.05.14 в 16:08

ГЕРБ внесе четвъртия вот на недоверие към кабинета "Орешарски"

Високо напрежение в енергетиката  -  ГЕРБ  внесе в деловодството на Народното събрание искането си за вот на недоверие към кабинета за провал на правителството при управлението на  българската енергетика. Това е четвърти вот на недоверие, внасян от..

публикувано на 16.05.14 в 15:48

В "Извън протокола" - заместник-министър Бранимир Ботев

Как се преговаря по Балкански? Отговаря заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев.  Атрактивното му обяснение за водени лично преговори в Истанбул е днешният ни „Извън протокол":

публикувано на 16.05.14 в 13:25

Нека гостите да идват

В ефира на Радио Пловдив рисуваме картината на Димитър Киров „Нека гостите да идват” – както правеше той на всеки свой рожден ден – рисуваше картина и откриваше изложба, повече от една, понякога няколко.  Неговата съпруга и муза балетмайсторът Русалия..

публикувано на 16.05.14 в 11:11