Клуб „Неделя”

Снимка

Преди началото на седмицата и след нощните съботни страсти, споделете неделния следобед във КЛУБА!”

Предаването „Клуб Неделя ” се излъчва всяка неделя от 16.00ч. до 18.00ч. То е насочено към аудитория, споделяща богат кръг от интереси. Основен акцент в предаването са гостите на живо в различните часове от всяко издание. 

В „Клуб Неделя“ се срещат млади дарования с утвърдените таланти. Гостуват всички изявени артисти, музиканти и писатели от Пловдив и региона. Специално внимание се обръща на новите звезди, които често правят своите премиерни участия именно в „Клуб Неделя“ на Радио Пловдив. 

В неделния клуб е мястото и за всички ученици и студенти, които със своята инициативност правят от Пловдив истинската културна столица на България. 

За това са доказателство множеството културни фестивали и арт-перформънси, чиито организатори и вдъхновители ще ви запознаят с подробностите именно в неделния следобед на живо по Радио Пловдив в предаването „Клуб Неделя“.


Водещи: Таня Лазарова и Жоро Пеев


Денвъра за окрилените сърца и красотата, която храни душите

Днес в Клуб "Неделя", на Цветница, ще ви срещнем с един цветен човек- пловдивския поет и музикант  Стефан Гераксиев- Денвъра. По какво стечение на съдбата е по- известен в Румъния, отколкото в Родината, за какво пее душата му и може ли сърцето да..

публикувано на 21.04.19 в 10:40

Светлана Комогорова- Комата - за красотата на превода, точността на думите и прахa на автоцензурата

Тя е цветна, нестандартна и вечно усмихната. Тя е палавия дух в школата на българските преводачи-  жената, която преведе култовия сериал "Бар Наздраве", голяма част  от книгите на Тери Пратчет, Дъглас Адамс, Роберт Шекли, Луис Карол още много други любими..

публикувано на 14.04.19 в 11:10

Писателят Недялко Славов за Щастието и неговите измерения

Днес в Клуб "Неделя"ще говорим с писателя Недялко Славов за Щастието. Онова с главна буква, за което всички мечтаем. За различните измерения на това почти имагинерно понятие. Ще научим повече за бъдещата книга на нашия гост, която вече си има и заглавие...

публикувано на 07.04.19 в 14:25

Кино-клуб Пловдив в Клуб "Неделя"

С основателите на Кино- клуб Пловдив - Мартин Касабов и Стефан Димов ви срещнахме в месеца на "Оскар"-ите. Още тогава решихме да превърнем срещата в традиция.  Всяка последна неделя от месеца в клуб "Неделя" ще говорим за кино. Актуални  заглавия от..

публикувано на 31.03.19 в 10:15

Клуб "Неделя" гостува в дома на Дядо Коледа от Пловдив

Часове преди Благовещение и три дни преди Световния ден на театъра, екипа на предаването има удоволствието да Ви срещне отблизо с известната пловдивска фамилия Сърданови.  На фокус ще бъдат нещата от живота или просто един обикновен ден с актьора Стоян..

публикувано на 24.03.19 в 13:38

Евгений Тодоров- пазачът на спомените за Пловдив в Клуб "Неделя"

Един от най- ярките продължители на делото на пловдивския хроникьор  Никола Алваджиев - журналистът Евгений Тодоров ще гостува днес в Клуб "Неделя".  След пет книги за Пловдив писателят- краевед има още десетки неразказани истории и се надява  времето да..

обновено на 17.03.19 в 11:34

Светозар Гледачев представя новата си книга в "Клуб неделя"

"Хроники от една държава на кръстопът" е новата, трета  книга на финансовия анализатор Светозар Гледачев.След категоричния успех на първите две, тази книга идва като ретроспективна дисекция на изминалите три десетилетия. Финансовият експерт Гледачев като..

публикувано на 10.03.19 в 10:43

На 3-ти март в "Клуб неделя" посрещаме писателя Николай Илчевски

За националния празник на България с пристрастните, емоционални и силни  слова на писателя Николай Илчевски.  Свободата и нейната цена, уроците на историята и присъдата на времето, за всичко това и още в днешното издание на "Клуб неделя".  Започваме..

публикувано на 03.03.19 в 11:07

Йохан Девлетян - един наистина голям пловдивчанин гостува в Клуб неделя

Той е наистина голям! И като принос за културата на Пловдив, и като сладкодумен разказвач на завладяващи истории, автор на 4 книги, заклет рок и джаз фен, и пожизнен приносител на арменското чувство за хумор.  В късния  следобед на 24 февруари писателят..

публикувано на 24.02.19 в 10:16

В "Клуб неделя" днес гостуват основателите на "Кино-клуб Пловдив"

Днес в предаването очаквайте среща с основателите на "Кино- клуб Пловдив" Мартин Касабов и Стефан Димов. Ще говорим за любовта към киното, българските успехи в Холивуд и очакванията на експертите за поредните награди Оскар.  Слушайте ни точно в 16 часа..

публикувано на 17.02.19 в 11:13