Студентска практика - репортери


Снимка

БНР - Радио Пловдив се включи в проекта на МОН „Студентски практики”, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. 

Първата група студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” работиха с екипа на Радио Пловдив в летните месеци, за да се „усетят” ежедневието на репортера. Практикантите посещаваха събития, срещаха се с интересни хора, писаха новини, разказваха истории, монтираха репортажи, подготвяха интервюта, реализираха образователни и развлекателни рубрики за предаванията на Радио Пловдив и звучаха в ефира на медията. 

След тях в проекта се включиха и студенти от АМТИИ, които се запознаха с професията тонрежисьор и музикален редактор, продължават и практикантите репортери, който пробват силите си и като водещи на програми. 

Тук публикуваме част от журналистическите материали на студентите-практиканти в БНР - Радио Пловдив, като очакваме още техни колеги, които да станат част от екипа на нашата медия след обявяването на поредните практики.


Кристина Чакърова, автор на рубриката „Непознатите манастири”

Здравейте, както вече разбрахте аз съм Кристина Чакърова , а вие слушате рубриката „Непознатите манастири”. Днес ще ви представя едно чудно кътче на България, а именно манастира „Св.Троица”. До 1909г.манастирът „Св.Троица” е бил изцяло мъжки, но..

публикувано на 14.01.14 в 12:03

Марияна Мутафчиева, автор на рубриката „Ние и любимците“,

Здравейте, Вие сте с рубриката „Ние и любимците“, аз съм Марияна Мутафчиева и днес ще научте 10 съвета за малкото куче и коте. Първото по важност,което трябва да знаете е що се отнася до храната и водата на вашия любимец. Добре е винаги да използвате..

публикувано на 14.01.14 в 11:51

Ваня Неделчева, автор на рубриката "Кино Библиотека"

Здравейте вие сте с рубриката „Кино Библиотека“ с мен Ваня Неделчева.В днешния свят на забързано ежедневие и достъпни комуникации четенето на книги е едва ли не аристократично занимание.Да откраднеш време е лукс. Аз ще ви представя по-лесният начин да..

публикувано на 14.01.14 в 11:23

Делчо Делчев, автор на рубриката "Правилните подаръци"

Изборът на подарък за жена може да бъде истинско мъчение за мъжете. Затова реших да съставя един полезен пътеводител, който да насочи мъжа към най-желаните от жената подаръци. Колкото по-добре познавате жената, толкова по-лесно ще ви бъде да прецените..

публикувано на 14.01.14 в 11:13

Веселина Ермова, автор на интервю с актьора и режисьор Калоян Патерков

Човекът, за който ще ви разкажа, е на пръв поглед обикновено момче от Пловдив. Момче, което близо 10 години си е мечтаело единствено и само за футбол. Футбол, футбол и отново футбол. Нито една прочетена книга, никакви амбиции за нещо друго. Не сте..

публикувано на 02.12.13 в 15:47

Йорданка Костадинова, автор на рубриката "Лицата на жените"

Здравейте! Днес започваме с легендраните жени на Америка. Марта Вашингтон- първата дама на Америка. На 18 години се омъжва за богат плантатор. Съпругът и умира и тя остава вдовица. Години по-късно Марта се омъжва за Джордж Вашингтон. И двамата имат..

публикувано на 30.08.13 в 10:12

Марина Димитрова, автор на интервю с Илия Маринчешки, доброволец към фондацията „Голям брат, голяма сестра”

Историята на едно общуване, която тръгва като на шега, а става професия- това е историята на Илия Маринчешки- психолог, който работи в Центъра за обществена подкрепа в Карлово. Днес професионалната му практика го среща с деца и семейства, които имат..

публикувано на 29.08.13 в 17:01

Мария Георгиева, автор на рубриката "На бара по бански"

За още по-цветно и неочаквано лято, от време на време ни се сервират изненадващи комбинации от събития, действия, медийни послания, гафове... при които паралелът с коктейлите се налага някак от само себе си. Да вземем например онзиденшният случай,..

публикувано на 29.08.13 в 16:51

Ива Христова, автор на репортаж за спектакъла "Стената" и историята на Пинк Флойд

Грандиозното шоу „Стената” на Роджър Уотър идва в България на 30 август и това може би ще е последната възможност за българските фенове да станат свидетели на един от най-мащабните концертни спектакли на рок сцената. В начарото още малко информация за това..

публикувано на 29.08.13 в 16:46

Йорданка Шукерова, автор на репортаж за световна шампионка по парапланеризъм Елена Пецанова

Представяне ли си мъж да види снимка на усмихната млада жена във вестника, да я хареса, да я издири, да се срещне с нея и за година – двамата вече да са семейство. И това да не е евтин холивудски филм, а истинска история – тук в България. Дамата..

публикувано на 28.08.13 в 17:21