Студентска практика - репортери


Снимка

БНР - Радио Пловдив се включи в проекта на МОН „Студентски практики”, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. 

Първата група студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” работиха с екипа на Радио Пловдив в летните месеци, за да се „усетят” ежедневието на репортера. Практикантите посещаваха събития, срещаха се с интересни хора, писаха новини, разказваха истории, монтираха репортажи, подготвяха интервюта, реализираха образователни и развлекателни рубрики за предаванията на Радио Пловдив и звучаха в ефира на медията. 

След тях в проекта се включиха и студенти от АМТИИ, които се запознаха с професията тонрежисьор и музикален редактор, продължават и практикантите репортери, който пробват силите си и като водещи на програми. 

Тук публикуваме част от журналистическите материали на студентите-практиканти в БНР - Радио Пловдив, като очакваме още техни колеги, които да станат част от екипа на нашата медия след обявяването на поредните практики.


Таня Михайлова, гост-автор в рубриката "Напълно непознати" в предаването за книги "Преге"

Здравейте, аз съм Таня Михайлова, а вие слушате рубриката "Напълно непознати". Ето ги и новите шест предложения за тази седмица. Започваме с нещо по-светско: 1. Грегоар Делакур, занимавал се дълго време с реклама, започва кариерата си с опита да..

публикувано на 28.08.13 в 17:01

Атанас Янков разговаря с оперния певец Иван Кабамитов

Животът ни в повечето случай е една история, която изживяваме, като приказка. Главният герой винаги успява да победи злото и да надделее доброто. Така е и със историите, които ни се случват. Ние хората ги започваме и с помощта на живота ги доразвиваме...

публикувано на 28.08.13 в 16:52

Десислав Янкулов, автор на рубриката "Бляскавата страна на спорта"

Здравейте, уважаеми слушатели! Ето, че отново сме заедно в ефира на радио „Пловдив”. Днес съм ви подготвил нещо също толкова актуално за летните дни и то е свързано по някакъв странен начин със Световното първенство по лека атлетика в Москва. Е,..

публикувано на 28.08.13 в 16:45

Петя Терзийска, автор на рубриката "Културен маратон"

Здравейте, аз съм Петя Терзийска, а вие сте с втората част на рубриката „Културен маратон”. Днес ще Ви представя едно мистериозно място в сърцето на Родопите – Белинташ. За да се докоснете до една от най-големите загадки на България, първо посетете..

публикувано на 27.08.13 в 16:38

Цвета Рименова, гост-автор в рубриката "Напълно непознати" в предаването за книги "Преге"

Здравейте, уважаеми слушатели! Вие сте с рубриката "Напълно непознати", представена от мен Цвета Рименова. Първата книга за днес е за ценителите на модерната класика- „Игра на дама“ на Хулио Кортасар. Тази седмица книгата бе издадена в чест на на..

публикувано на 28.08.13 в 16:33

Златка Василева, автор на рубриката "Минута е малко"

Здравейте, вие сте с рубриката "Минута е малко" с мен Злати Василева. Днес ще продължим темата за личностното развитие, която започнахме миналата неделя. Ще говорим за това, как силата на нашата мисъл може да подобри живота ни като го подобри или..

публикувано на 27.08.13 в 17:05

Русана Куманова, автор на рубриката "Пловдив помни"

От хотел “Молле” не е останало нищо, освен сградата, която днес е само страж на спомена за някогашен блясък и няколко любовни истории свързани с него. Като дете бях слушала разкази за моята пра – пра баба Смарайда – изключителна домакиня, макар и..

публикувано на 27.08.13 в 16:57

Панка Вълева, автор на рубриката "Забравени от времето"

Здравейте! Днес, в „ Забравени от времето”, ще ви разкажа за пет български открития прочули и прославили България. Ще обиколим различни географски ширини, за да открием българското във всяка от тях. Обявеният маршрут е да минем през Италия, след което..

публикувано на 27.08.13 в 16:48