Студентска практика - репортери


Снимка

БНР - Радио Пловдив се включи в проекта на МОН „Студентски практики”, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. 

Първата група студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” работиха с екипа на Радио Пловдив в летните месеци, за да се „усетят” ежедневието на репортера. Практикантите посещаваха събития, срещаха се с интересни хора, писаха новини, разказваха истории, монтираха репортажи, подготвяха интервюта, реализираха образователни и развлекателни рубрики за предаванията на Радио Пловдив и звучаха в ефира на медията. 

След тях в проекта се включиха и студенти от АМТИИ, които се запознаха с професията тонрежисьор и музикален редактор, продължават и практикантите репортери, който пробват силите си и като водещи на програми. 

Тук публикуваме част от журналистическите материали на студентите-практиканти в БНР - Радио Пловдив, като очакваме още техни колеги, които да станат част от екипа на нашата медия след обявяването на поредните практики.


Димитрина Мандова, автор на рубриката "Щастливи подаръци"

С наближаването на Коледните празници в нас зсяда дилемата "Подарък"... Затова Ние от Радио Пловдив, създадохме рубриката "Щастливи подаръци", за да Ви дадем няколко не типични и не много известни, но в същото време много красиви идей за подаръци...

публикувано на 15.01.14 в 15:24

Донислава Делкова, автор на рубриката "Съкровищата на България"

Здравейте, слушатели на Радио Пловдив! В следващите няколко минути ще Ви представя кратка рубрика за "Съкровищата на България". Нашата страна е с хилядолетна история, за която свидетелстват многобройни останки от гробници и антични градове. Много..

публикувано на 15.01.14 в 15:13

Симона Димитрова, автор на рубриката "Диагноза неудачник"

Здравейте, аз съм Симона Димитрова и вие сте с рубриката „Диагноза „Неудачник““. В следващите минути ще ви разкажа случки, които може би ще си кажете, че съм си измислила и че е невъзможно да се случат, но уви – историите са съвсем реални и да, хората..

публикувано на 15.01.14 в 12:29

Кристина Радева, автор на рубриката „Неизвестните места в Родопите"

Днес ще ви разкажа за едно невероятно място с много интересна история.Това е една от Еко пътеките в Родопите, наречена „Невястата“. Тя се намира на главния път между Смолян и Пампорово,като води началото си, от входа на манастира „Св. Пантелеймон"...

публикувано на 15.01.14 в 12:14

Християна Петкова, автор на рубриката "Родопски легенди"

Здравейте, аз съм Християна Петкова, а това е рубриката "Родопски легенди". Днес ще научите повече за Дяволския мост, който се намира на 10 км от град Ардино и на 40 от областния град Кърджали, а под него тече река Арда.Много легенди витаят около..

публикувано на 15.01.14 в 11:56

Неждие Али, автор на рубриката "Реставрираните крепости на България"

Здравейте,аз съм Неждие Али,а вие сте с рубриката „Реставрираните крепости на България“. Днес ще ви разкажа една интересна история за Асеновата крепост,която както ни е известно на всички се намира край град Асеновград. Преди да разкажа..

публикувано на 15.01.14 в 11:46

Маргарита Гюдженова, автор на рубриката "Плачевен случай"

Здравейте, приятели, Казвам се Маргарита Гюдженова, а вие сте с рубриката „Плачевен случай“. Днес ще си говорим за нещо много актуално напоследък покрай празниците, а именно – подаръците. Но няма да ви занимавам с това какво по-точно можете да..

публикувано на 15.01.14 в 11:24

Николета Кьосова, автор на рубриката "Българският принос в света"

Здравейте, уважаеми слушатели! Казвам се Николета Кьосова и днес ще ви представя рубриката „Българският принос в света”. Ще спомена имена, които може да са ви малко познати, но е факт, че те са допринесли за открития в технологиите, астрономия,..

публикувано на 15.01.14 в 11:14

Цветелинка Цветанова, автор на репортаж за спортистката Иванка Делева

Ще ви запозная с Иванка Стефанова Делева от пловдивското село Брани поле. Тя е само на 18г., но вече е част от националния отбор на България по шинкиокушинкай карате, както и европейска шампионка в същото направление. Тя учи кетеринг в..

публикувано на 14.01.14 в 12:28

Катя Колева, автор на рубриката "Минало на фокус"

Здравейте слушатели на БНР,вие сте с мен Катя Колева и рубриката "Минало на фокус". Днес ще обърнем внимание на някои забелижителни асове от нежния пол в авио историята. Ще започнем първо със една жена от град Карлово, която е израснала в едно храбро..

публикувано на 14.01.14 в 12:18