Студентска практика - репортери


Снимка

БНР - Радио Пловдив се включи в проекта на МОН „Студентски практики”, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. 

Първата група студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” работиха с екипа на Радио Пловдив в летните месеци, за да се „усетят” ежедневието на репортера. Практикантите посещаваха събития, срещаха се с интересни хора, писаха новини, разказваха истории, монтираха репортажи, подготвяха интервюта, реализираха образователни и развлекателни рубрики за предаванията на Радио Пловдив и звучаха в ефира на медията. 

След тях в проекта се включиха и студенти от АМТИИ, които се запознаха с професията тонрежисьор и музикален редактор, продължават и практикантите репортери, който пробват силите си и като водещи на програми. 

Тук публикуваме част от журналистическите материали на студентите-практиканти в БНР - Радио Пловдив, като очакваме още техни колеги, които да станат част от екипа на нашата медия след обявяването на поредните практики.


Елица Кръстева, автор на рубриката „Топ 5 на най-романтичните български филми”

Здравейте и от мен, аз съм Елица Кръстева и днес ще ви представя рубриката „Топ 5 на най-романтичните български филми”. Най- добрите любовни филми на едно място. В началото бях вдъхновена от тази идея и мислех, че е лесна работа. Но с гледането и..

публикувано на 23.05.14 в 14:19

Надежда Димитрова, автор на рубриката "Къде в БГ"

Здравейте, аз съм Надежда Димитрова, а това е рубриката „Къде в БГ?”. Днес, ще ви запозная с музеите, които си заслужава да посетите, не само заради самото им съдържание, но и заради спомените, които ще оставят у вас. Начало на обиколката..

публикувано на 23.05.14 в 14:11

Деяна Янакиева, автор на рубриката "Непознатите места"

Здравейте! Аз съм Деяна Янакиева и ще ви запозная с рубриката „Непознатите места в България”.Имайки за цел да ви представя не толкова познати за вас места,но интригуващи и обогатяващи мирогледа ви,днес ще се запознаем по-отблизо с Плиоценският парк в..

публикувано на 21.05.14 в 15:15

Константина Андреева, автор на рубриката "Нелепи закони"

Здравейте! Аз съм Константина Андреева, вие сте с рубриката „Нелепи закони“. Ще ви запозная с някой наистина необичайни закони, съществуващи в различни страни. Трудно ми е да си представя как ли се следи за спазването им. Започвам с един..

публикувано на 21.05.14 в 14:50

Мария Зайкова, автор на рубриката "Знаем ли какво говорим"

Здравейте! Днес в рубриката „Знаем ли какво говорим” ще  ви запозная с едни от най-употребяваните в световен план думи заедно с тяхното значение. На всеки се е случвало да  чуе или прочете  думи, чието значение му убягва. Или пък ние самите да..

публикувано на 21.05.14 в 14:35

Кремена Маргарова, автор на рубриката „Странности”

Здравейте слушатели на Радио Пловдив. Аз съм Кремена Маргарова и вие сте с рубриката „Странности”. В следващите минути ще си говорим за различни странни празници по света.Като кажем празници хората обикновено си представят хапване, пийване и веселби,..

публикувано на 21.05.14 в 14:17

Симона Попова разказва история за жестокост, пречупена съдба и ... оцеляване във вихъра на две революции

Следващият репортаж е за времето отреди 60 години.  Разказва за съдбата на едно семейство, чиято съдба се къса в мелачката на събитията след 9 септември 44-та.  Историята за жестокост, глад, пречупена лична съдба и оцеляване...  Една от хилядите,..

публикувано на 19.05.14 в 13:29

Ружа Иванова разказва за шампиони по спортна аеробика, които ще представят България на световното първенство в Канкун

Световните шампиони Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов (АМД Пловдив) отново, както и през миналата година, спечелиха по две титли от държавното първенство по спортна аеробика, което се проведе в Боровец миналата седмица. Стоилова стана първа при..

публикувано на 12.05.14 в 14:57

Пенка Спасова представя рубриката за нови книги "Напълно непознати" в предаването за книги "Преге"

В предаването за книги на Радио Пловдив "Преге" ще ви представим новите книги на седмицата. Шестте, подбрани заглавия, днес ще представи стажант-репортерът Пенка : Започваме с произведение, което не е ново, но не е издавано на български от 1978 г...

публикувано на 20.01.14 в 13:41

Гергана Паничарова, автор на репортаж за приемната грижа

Това е наглед една обикновена история, но в наши дни рядко се срещат добротата и топлината, извиращи от сърцето на човека в името на една кауза - да дари с любов децата, израстващи лишени от родителски грижи. Мария Коцева е на 60 години от малко..

публикувано на 15.01.14 в 15:48