Сто-лица култура

Снимка

"Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив.

"Сто-лица култура" се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив в понеделник от 10.00 до 12.00 часа веднъж или два месечно, в зависимост от календара на културните събития. 


Водещ на предаването „Сто–лица култура“  е журналистът Ирина Недева.

Предаването звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда. Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че ... сцената дебне отвсякъде.

Амбицията на БНР , като обществена медия,  е да направим нашите слушатели и читатели свидетели на множеството културни събития и факти, които ще изпълнят календара на Пловдив ЕСК 2019.

Благодарение на съвместния ефир с програма „Хоризонт“ на БНР, както на сайта на БНР и фактът, че програмите на БНР звучат на живо в интернет, всеки който има интерес към случващото се в Пловдив през знаковата не само за града, а и за България година, може да бъде информиран. 

Отправната точка е Пловдив, а хоризонтът - цялата страна и всяко кътче на света, където има поне един обичащ града си пловдивчанин.

В "Сто-лица култура"- разходка из Пловдив със знак "Чуйте ни"

В поредното издание на "Сто-лица култура", съвместното предаване на програма "Хоризонт" на БНР и Радио Пловдив, немско докосване до древния Пловдив.  Гостуват Натали Хойос  + Райналд Шумахер  - двамата куратори на „ЧУЙТЕ НИ – АРТИСТИЧЕН ИНТЕЛЕКТ"-..

обновено на 04.04.19 в 10:16

Кинетичните и звучни скулптури на Атанас Колев

Скулпторът Атанас Колев показва ретроспективната си изложба в Градската галерия в Пловдив. Експозицията ще остане отворена за посетители до 17 март. Тя показва 35 пластични форми и скулптурни инсталации от бронз и инокс. Това са кинетични..

публикувано на 04.03.19 в 13:07

Александър Секулов: Одисей е пътят, който минава през сърцето

„Аз вярвам, че всеки писател има някакъв архипелаг от острови, към които се завръща непрекъснато, населва ги и си тръгва от тях, а после се връща. Темата за Одисей, за човека, който тръгва и се връща; когато се връщаш, това завинаги ли е - това ме..

публикувано на 04.03.19 в 12:43
Площад

Пловдив очаква чуждестранните туристи да се увеличат

Пловдив разчита, че като Европейска столица на културата ще увеличи броя на туристите и ще раздвижи местната икономика. 8-10% е ръстът на туристите в града под тепетата в последните три години. Очакванията са увеличението да стигне до 12-15%...

публикувано на 04.03.19 в 12:39

40 деца от „Столипиново“ са приобщени с „пАРТньорство“

Създаване на интерес и нюх към изкуството и стимулиране на творческото развитие. Това е целта на образователната инициатива „пАРТньорство“, насочена към извеждането на децата от квартал „Столипиново“ в Пловдив, за да попаднат в света на..

публикувано на 04.03.19 в 12:35

В "Сто-лица култура" през Пловдив към Итака

Във второто издание на съвместното предаване на програма "Хоризонт" на БНР и Радио Пловдив "Сто-лица култура" насочваме внимание към ключовото театрално събитие на Пловдив - Европейска столица на културата: - театралният проект  "Одисей".  В 2019 -..

обновено на 04.03.19 в 10:54