Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


В "Звукът на киното" "Харли Дейвидсън и Марлборо Мен"

Много рок и екшън приключение ще има в "Звукът на киното" тази събота и неделя. Ще ви предложим саундтрака на филма от 1991 година  "Харли Дейвидсън и Марлборо Мен" . В лентата участват истински звезди на екшън и приключението и това са Мики Рурк и Дон..

обновено на 10.05.20 в 10:15

"Мечтателки" ще пеят в "Звукът на киното"

Музиката от филма „Мечтателки“/Dreamgirls ще слушаме тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Филмът на режисьора Бил Кондън е е създаден по едноименния мюзикъл от 1981 година на композитора Хенри Кригър и либретиста Том Ейън. В "Мечтателки",..

обновено на 03.05.20 в 10:16

Лейтенант Кобрети носи музика от 80-те в "Звукът на киното"

Музиката от 80-те години идва тази събота със саундтрака на "Кобра"/Cobra . Тя ще ни върне в годините на прохождащото видео и прожекции на дългочакани екшъни в домашни условия. Режисьор на "Кобра" е Джордж Косматос, като филмът е по сценарий на Силвестър..

обновено на 26.04.20 в 10:14

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от..

обновено на 12.04.20 в 10:06

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди..

обновено на 05.04.20 в 10:55

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e..

обновено на 31.03.20 в 17:04

В "Звукът на киното" ужас и еротика с "Хората котки"

Музика на Джорджо Мородер и в добавка непомторимият вокал на Бейвид Боу ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Изборът ни е саундткракът на  "Хората котки"/"Cat People". Този американски еротичен филм на ужасите от 1982 година е..

обновено на 22.03.20 в 11:01

"Бурлеска" с Шер и Кристина Агилера в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази събота ще звучат музиката и песните от филма "Бурлеска". В него след прекъсване от седем години Шер се връща на големия екран, а след шеметна кариера като певица на него за първи път се появява Кристина Агилера. Най-..

обновено на 06.03.20 в 18:09

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с..

обновено на 01.03.20 в 09:55

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и..

обновено на 23.02.20 в 10:08