Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


В "Звукът на киното" пускаме слънчевата светлина

Пригответе се за хипи преживяване в "Звукът на киното" в събота след новините в 8.00 часа. Тази седмица ще пускаме слънчевата светлина, защото ще слушаме музиката от филма "КОСА"/ "HAIR" . Култовият за поколения филм на Милош Форман  е базиран на..

обновено на 01.08.20 в 08:05

Мюзикълът - шедьовър "Ах, този джаз" в "Звукът на киното"

"Звукът на киното" ще ви предложи тази събота спомен за изключителния филм на Боб Фос "Ах, този джаз"! Пълната версия на музиката от саундтрака ще чуете, както обикновено, след  новините в 8.00 часа. Вдъхновил поколения зрители и множество творци, “Ах,..

обновено на 26.07.20 в 14:53

Вечната музика на Енио Мориконе и Нино Рота в „Звукът на киното“

"Ново кино Парадизо", "Сладък живот", "Кръстникът", "Амаркорд", "Ромео и Жулиета" - това са само част от филмите, чиято музика ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".   Общото между тези филми, превърнели се в класики, е не само, че са..

обновено на 19.07.20 в 10:08

In memoriam Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази седмица се прощаваме с великия композитор Енио Мориконе. Той ни напусна на 91 години в нощта срещу 06 юли след като претърпя инцидент.  Енио Мориконе счупи бедрената си кост преди дни и почина в болница в Рим.  Надали има..

обновено на 12.07.20 в 10:27

В "Звукът на киното" страхотната музика на "Западен свят"

Музиката от сериала " Западен свят"/Westworld ще звучи тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Автор на саундтрака на популярния сериал, който вече има три сезона,  е Ramin Djawadi.  Той е познат на феновете на киното с музиката на култовия сиреал..

обновено на 03.07.20 в 16:59

"Звукът на киното" ви кани в света на Ханс Цимер

Две поредни седмици, в събота след новините в 8.00 и в неделя след 15 часа, ще преживеете истинско музикално удоволствие с филмовата музика на Ханс Цимер.  Албумът на световноизвестният композитор "Светът на Ханс Цимер - симфонична колекция"/"The World of..

обновено на 28.06.20 в 11:01

"Звукът на киното" изкушава с "Неприлично предложение"

Една от емблемите на 90-те, филмът "Неприлично предложение" е създаден по едноименния роман на Джак Енгелхард. Лентата се появява на екран през 1993 година и успехът й е очакван, не само заради силният сюжет, а и заради имената на звездни актьори като Уди..

обновено на 14.06.20 в 10:06

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън..

обновено на 07.06.20 в 10:38

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е..

обновено на 29.05.20 в 17:38

В "Звукът на киното" посрещаме 24 май с БГ музика в чужди филми

Две издание на "Звукът на киното" ще ви предложим тази седмица. В събота ще слушате саундтрака на "Шафт", а в неделя специален подбор на българска музика, която звучи в чуждестранни филми. Така ще отбележим и празника на българската култура и славянската..

обновено на 22.05.20 в 13:57