Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и..

обновено на 01.11.20 в 15:11

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман,..

обновено на 25.10.20 в 11:11

"Звукът на киното" идва с "Форест Гъмп"

Събота и неделя в "Звукът на киното" ще ви предложим незабравимо преживяване със саундтрака на деветия филм на Робърт Земекис. Киноманите вече знаят, че става дума за забавния, вдъхновяващ и безспрно докосващ сърцето "Форест Гъмп". "Форест Гъмп" е един от..

обновено на 17.10.20 в 16:19

"Звукът на киното" припомня, че "Совите не са това, което са"...

В събота и неделя в "Звука на киното" отново ще слушаме музиката на един от световноизвестните филмови композитори - Анджело Бадаламенти. Ще ви предложим  саундтрака на новите епизоди на сериала "Туин Пийкс".  Филмът на   Дейвид Линч  и  Марк..

обновено на 11.10.20 в 09:58

"Звукът на киното" идва с музика от "Диво сърце"

Тази събота в "Звукът на киното" ще ви предложим саундтрака на "Диво сърце"/Wild At Heart . Кинованите добре познават този филм, както и неговия режисьор - Дейвид Линч, който успява да събере накуп границата между арт киното, телевизията и холивудските..

обновено на 04.10.20 в 10:08

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна..

обновено на 25.09.20 в 17:03

В "Звукът на киното" "Тежки времена в "Ел Роял"

Вече знаете два саундтрака от два емблематични филма ще слушате тази събота. от тях казват, че се правил на Куентин Тарантино, но пък каквото и да казват не го пропускайте. Става дума за "Тежки времена в Ел Роял".  Другият е класика отдавна не само..

обновено на 13.09.20 в 10:22

В "Звукът на киното" посрещаме Великден с филмови шедьоври

Два саундтрака от хитове заглавия ще ви предложим в Страстната седмица в "Звукът на киното".  В деня на разпването на Божия син, който е и най-тъжният и тежък ден за  христианския свят, ще прозвучи музиката от филма "Последното изкушение на Христос" , а..

обновено на 31.08.20 в 09:31

"Звукът на киното" ни води в епохата на джаза с "Чикаго"

Тази събота в "Звукът на киното" слушаме „Чикаго“. Не парчета на световноизвестната американска група, а саундтрака от филма-мюзикъл, появил се на екран в края на 2002 година. Музиката е на Джон Кандър. Кинолентата е филмова адаптация на едноименния..

обновено на 14.08.20 в 13:56

Лято в "Звукът на киното" с музиката на "Рокетмен"

Тази събота и неделя ще слушате музиката на рок легедната Елтън Джон, защото в звукът на киното ще ви предложим саундтрака на филма, посветен не британския певец „Рокетмен“. Рокетмен е определян от критиката като епична музикална фантазия, която разказва..

обновено на 07.08.20 в 14:07