Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


Американската мечта с "Великият Гетсби" в "Звукът на киното"

Музиката на Крейг Армстронг от класиката с модерен прочит  "Великият Гетсби"/"The Great Gatsby"  ще слушаме тази събота. Холивудската лента, която за пореден път се фокусира върху "американската мечта" и разказва историята за невъзможната любов, е..

обновено на 14.02.20 в 17:10

"Звукът на киното" зарежда с музиката на Бриджит Джоунс

Музика от филмите за Бриджит Джоунс ще звучи в две поредни съботи в "Звукът на киното".  Тази романтична комедийна филмова поредица е създадена по едноименните романи на Хелън Филдинг и включва три пълнометражни филма7 "Дневникът на Бриджит..

обновено на 07.02.20 в 16:58

"Черният лебед" танцува в "Звукът на киното"

Тази събота ще ви предложим саундтрака на "Черният лебед"/"Black swan" . Филмът е модерен преразказ на класическия балет на Пьотр Илич Чайковски „Лебедово езеро“.  Лентата на Дарън Аронофски, в която ярко присъстват актьори като Натали Портман,..

обновено на 26.01.20 в 10:15

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди..

обновено на 18.01.20 в 08:06

В "Звукът на киното" джаз и класика със "Зелената книга"

„Зелената книга“/"The green book"  е топъл, задушевен и изпълнен с доброта филм. В този смисъл е напълно подходящо преживяване по Коледа, а и неговата музика ще ви достави удоволствие. Затова и ще може да я слушате тази събота в "Звукът на киното"..

обновено на 18.12.19 в 14:20

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието..

обновено на 07.12.19 в 11:21

Две поредни съботи "Зад волана" ще е в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" ще слушаме музиката от филма „Зад волана“/Baby Driver . 35-те парчета от саундтрака на "Зад волана" ще чуете в две поредни съботи. Лентата от 2017 година е на сценариста и режисьор  Едгар Райт и в нея се  разказва за Бейби –..

обновено на 24.11.19 в 10:11

"Звукът на киното" идва с "Широко затворени очи"

Тази събота ви предлагаме музиката от филма на Стенли Кубрик „Широко затворени очи“.    Саундтракът е работа на композиторите Джоселин Пук и Дьорд Лигети.  Лентата от 1999 година впечатлява не само с участието на  звездната двойка Том Круз и Никол Кидман,..

обновено на 08.11.19 в 14:03

"Звукът на киното" идва с хитовете от "Бохемска рапсодия"

Тази събота ще преживеем магията "Queen" , като слушаме парчета на великата британска група от саундтрака на филма "Бохемска рапсодия" . Знаете, че „Бохемска рапсодия“ е филм, посветен на историята на рок звездата Фреди Меркюри и "Куийн".  Филмът беше..

обновено на 02.11.19 в 08:05

"Звукът на киното" спомня диско манията с "Треска в събота вечер"

Тази събота ще сме във вихъра на диското с "Треска в събота вечер", филмът дал начало на звездната кариера на Джон Траволта. Безспорен принос за превръщането на лентата в безспорен хит в киносалоните е музиката, създадена от "Би Джийс". Братята Бари,..

обновено на 25.10.19 в 17:28