Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Ако каналът на "Напоителни системи" беше обезопасен нямаше да има жертви

Две братчета на 7 и 14 години се удавиха в края на миналата седмица в напоителен канал в село Брестовица. Съоръжението е собственост на държавното дружество „Наопителни системи”. Каналът е дълъг 13 километра и неведнъж е място за фатални инциденти. Все..

публикувано на 07.05.14 в 15:49

Теми в следобедната програма „Ден след ден” на 7 май 2014 г. – 15 до 17 часа

Ще се учудите ли, ако разберете, че лекар специалист не само ви е прегледал, но ви е лекувал доста време, а пък вие сте си мислили, че сте здрави? Що е то персонален медцински код – или по – точно: универсиален код за достъп до личното здравно досие?..

публикувано на 07.05.14 в 14:48

С гергьовско настроение и в двата часа на "Ден след ден" от 15.00 часа

6 май ! Денят на Свети Георги! Един от най-светлите и най-красивите празници през пролетта. Празник на християните, земеделците, ден на храбростта и българската армия. Празник, които отново ще събере близки и приятели.  За легендите , обредите и ритуалите..

публикувано на 06.05.14 в 10:33

Сърница се отделя от община Велинград

Правителството ще предложи на президента да издаде указ за административно - териториална промяна в границите на община Велинград и за създаване на нова община с административен център гр.Сърница. В нея ще се включат още 2 села - Медени поляни и Побит..

обновено на 30.04.14 в 16:54

Брюксел настоява за санкции от поне 217 млн. евро. по ПРСР

Освен с локални, национални, конфликтът, за който ще стане дума в следващите минути има и международни измерения, защото става дума за орязани субсидии или предстоящо орязване.  Европейската комисия се готви да ореже проекти за купуването на лимузини,..

публикувано на 30.04.14 в 16:31

Злоупотребени пари, пренебрегнати правила, дефицит на морални ценности - фокус на програма "Ден след ден" на 30 април

Загубени ли сме във времето или времето се губи в нас? Какви са житейските ни жалони, по които градим себе си, личностното и колективното си поведение в забързания, стресов и технологично пренаситен, но духовно дефицитен 21-ви век? Ограничени и..

публикувано на 30.04.14 в 14:53

В "Извън протокола" - лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев за днешните капиталисти

В България промяната на собствеността и демокрацията тръгнаха с левия крак.  Нещата в обществото се промениха по един уродлив начин.  Така лидерът на КТ «Подкрепа» д-р Константин Тренчев търси корените на това защо българският бизнес отказва..

публикувано на 30.04.14 в 14:50

Андрей Янев с ангел и маслина в "Дяков"

Художникът Андрей Янев, който за първи път гостува в галерия „Дяков” преди 20 години, тази вечер  от 18ч. открива своя изложба  в „Дяков”.  Отново запомняща се, силно въздействаща, със сюжети и образи, които са като пътуване през времето.....

публикувано на 28.04.14 в 16:52

Правописът се оказа силата на пловдивските ученици

Пловдивските тийнейджъри  са сред най-грамотните  и отговорни към знанията си в страната. Това коментира при старта на Националната кампания „Бъди грамотен” управителят на образователен портал „Академика БГ”  Евелина Гечева.  Пролетният правописен..

публикувано на 28.04.14 в 15:21

В програма "Ден след ден" на 28 април

В началото на седмицата, в  двата часа на програма „Ден след ден”, търсим пресечните точки между делника и празника и говорим - за цената на труда и цената на почивката ни.  И питаме - колко работим и колко ни плащат и защо си оставаме най-бедните в..

публикувано на 28.04.14 в 13:34