Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Темите в програма "Ден след ден" на 12 май

Разкриването на нова кариера взриви духовете в Болярино и Раковски. За притесненията на хората, за готвените протести и за инвестицията, която фирма „АС Стоунс” планира да направи ще ви направим свидетели в програма ДСД от 15 до 17 днес. Как..

публикувано на 12.05.14 в 14:26

Комисията „Плевнелиев” в рубриката „Извън протокола”

ГЕРБ се обявиха против създаване на комисия срещу президента Плевнелиев и ще внесат жалба в Конституционния съд. В рубриката „Извън протокола” попада Александър Ненков – депутат от ГЕРБ, който видя предизборен трик в създаването на комисията.

публикувано на 12.05.14 в 13:54

„Многая лета” на 100 гласа ще открие фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща”

В петото пролетно издание на фестивала  „Дни на музиката в Балабановата къща”  от 18 до 22 юни на няколко сцени ще участват десетки знакови музикални артисти, много от тях  с международна кариера. Откриването е в деня на 100-годишнината от родения в..

публикувано на 12.05.14 в 13:25

Студенти провокираха с инициативата "Усети града" жители и гости на Пловдив

Млади хора от Пловдивския университет провокираха жители и гости на Пловдив с днешната си инициатива „Усети града”. Тя е част от проекта „Усети града”, който дава възможност да се усети градското пространство по различен начин – например, да се..

публикувано на 11.05.14 в 16:27

Георги Коритаров за напрежението Изток - Запад в Деня на Европа, който е и Ден на Победата

В Деня на Европа и Деня на победата - разговор с журналиста Георги Коритаров, който анализира общото и различното в смисъла и символиката на двата празника, който всъщност имат общ корен. Руският президент Владимир Путин от Червения площад отиде в..

публикувано на 09.05.14 в 16:19

9 май – между Деня на Европа и Деня на победата – теми в програма Ден след ден

Оттеглянето на точката, с която се отменя решението на Общинския съвет за закриване на Белодробна болница Пловдив разбуни страстите в местния парламент и изправи един срещу друг съветниците от БСП и ГЕРБ. Защо – от репортажа на Искра Койчева. В..

публикувано на 09.05.14 в 14:30

Община Пловдив редуцира обхвата на проекта "Помощ в дома"

Община Пловдив ще осигури необходимата устойчивост по проекта „Помощ в дома”, по който около 120 души се грижиха в продължение на година за повече от 240 пловдивчани със специални потребности и за тежкоболни възрастни. Това увери социалният..

публикувано на 08.05.14 в 17:06

Военните медици от Балканите в мирно време и с общи действия

19-ти Конгрес на Балканския военномедицински комитет продължава до 10 май с множество дискусии и сесии в Пловдив.  Балканският комитет е първият мост на българските военни медици към евроатлантическите структури, създаден преди 19 години с българска..

публикувано на 08.05.14 в 16:24

Грамотността като отношение към словото и като култура - фокус на научна конференция в Пловдив

Любопитството на младите хора към българската литература и проблемите в езикознанието е респектиращо и дава много интересни резултати. Това споделя доц. Красимира Чакърова, по чиито проект през 1999 година Пловдив става домакин на национална научна..

публикувано на 08.05.14 в 16:01

На 15 май се открива Вторият пролетен панаир на занаятите в Пловдив

96 майстори от Молдова, Македония, Събия, Румъния, Косово и  Турция и България събира четвъртото издание на Балканския панаира на занаятите в Пловдив. 25 са участниците от чужбина, а останалите от страната, съобщи председателят на Регионалната..

публикувано на 08.05.14 в 14:03