Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден"..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя,..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Натискът за ръст на заплатите завлича бизнеса в сивия сектор

За 29-ти пореден път, Търговско-промишлената палата ще раздаде годишните си награди за най-високи постигнати бизнес резултати.  Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно..

публикувано на 01.12.22 в 16:04

В търсене на решения "Ден след ден"

Картата на свлачищата по жп трасета в България за съжаление се обогатява и това е свързано и с промените в климата и предизвиканите от тях проливни валежи. Това твърди заместник – министърът на транспорта и бивш директор на на НКЖИ Красимир Папукчийски..

публикувано на 01.12.22 в 14:44

Влаковете са все по-застрашени от нови свлачища

„Постоянно се появяват нови свлачища, които не са давали индикации да бъдат проблемни зони. Това е така  заради климатичните изменения “. Това коментира зам.-министърът на транспорта  Красимир Папукчийски, който е бил и генерален директор на..

публикувано на 01.12.22 в 13:48

Керваните и кучетата „Ден след ден"

Как община Пловдив изгуби един от най – ценните си имоти между Братската могила и Гребния канал? Историята с апетитния терен от 140 дка в парк „Отдих и култура“ започва точно преди 20 години. През 2002 година кметът Иван Чомаков предлага там да се..

публикувано на 30.11.22 в 14:37

Играта "Сливи за смет" спечели 10 000 лева на автора й

Мирослав Гаригов от Пловдив е победител в 14-ото издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Той се организира за млади хора от 18 до 35 години, с адрес град Пловдив и идея за бизнес проекти с развитие. Инициатор и създател е..

публикувано на 30.11.22 в 13:28

"Европейски пътища" съди Павел Гимишев

Фирма „Европейски пътища“ съобщи, че завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет  „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев.  Според фирмата Гимишев в своите публични и медийни изяви злепоставя..

обновено на 29.11.22 в 16:35
Татяна Буруджиева

Лявото обединение може да е нов субект за изборите

В НДК се провежда форум под името „Лява България“, където се дискутира евентуално ново ляво обединение. С политолога  Татяна Буруджиева коментираме какви заявки за бъдещата българска политика дават бившите и настоящи социалисти. Доц. Буруджиева..

обновено на 29.11.22 в 15:51