Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Реформите за приемането в Шенген изглеждат невъзможни

Важните реформи, за да бъде приета страната ни в Шенген, изглеждат невъзможни в близка перспектива, тъй като нямаме стабилно правителство, а за да се случат е необходимо  широко мнозинство. Това коментира политологът Милен Любенов малко след като..

публикувано на 08.12.22 в 16:44
Десислава Кабурова и българският евродепутат Асим Адемов в Брюксел

Награда за млад фермер на Европа отиде в Мало Конаре

Десислава Кабурова от пазарджишкото село Мало Конаре спечели награда за „Най-добър проект за подобряване на селските райони“ по време на Осми я конгрес на младите фермери в белгийската столица Брюксел. 35-годишната българка е агроном..

публикувано на 08.12.22 в 16:18

България е изпълнила всички условия за членство в Шенген

На заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел  министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за..

публикувано на 08.12.22 в 15:17

Почти всички заведения са ангажирани за 8.12. и 1.01.

За студентския празник и за Нова година нашите търговски обекти в Пловдив не страдат от липса на клиенти. Заради ранните записвания почти всички заведения са ангажирани, особено нощните клубове за 8 декември. Това заяви в предаването "Ден след ден" Еню..

публикувано на 08.12.22 в 14:32

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген...

публикувано на 08.12.22 в 14:45

Европейското недоверие към България е заради мигрантите

Проблемът с миграцията, който се преекспонира особено тази година за България и Румъния, се отрази много зле в страните членки. Не само в Нидерландия, където коалицията е много сложна, а и в други страни.  Затова съществува някакво недоверие към..

публикувано на 07.12.22 в 15:28

Политическите партии абдикират пред президента

От самото начало беше ясно, че влизането на България в Шенген е обвързано с реформата в съдебната система и борбата с корупцията у нас. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политологът Христо Панчугов . По думите му, това е..

публикувано на 07.12.22 в 15:18

Между 45 и 55 лева са живите коледни елхи в Пловдив

И тази година земеделското министерство инициира традиционна продажба на живи елхи. Кампанията е свързана с опазването на горите и за всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, които се стопанисват от държавните..

публикувано на 06.12.22 в 17:24

Нова изложба за Небет тепе представя РАМ-Пловдив

Регионалният археологически музей в Пловдив открива днес, 6 декември нова временна изложба озаглавена „ Античен хамбар от Небет тепе, Пловдив “.  Почитателите на археологията и историята на Пловдив ще могат да се запознаят отблизо с изложбата,..

обновено на 06.12.22 в 17:07

Мащабна кампания събира 50 тона храна за възрастните хора

Освен на моряците, Свети Николай Чудотворец е закрилник и на дарителите. „Дари храна, дари надежда“ е поредната инициатива на гората.бг в подкрепа за възрастните хора.  "В България е пълно с добри хора и нашата кампания не е прецедент – на много..

обновено на 06.12.22 в 16:52