Форум от "кметското" село Паталеница

В пазарджишкото село Паталеница се намира средновековната църква "Св. Димитър", чиито стоеж е датиран към ХІІ-ХІІІ век, а стенописите й са с ярко изразени ренесансови белези.  Недалеч са останките от крепостта на най-големия средновековен град в..

публикувано на 25.04.15 в 09:39

"На шестия ден" със Светозар Гледачев и Жорж Трак

За хората, банките и политиците... КОИ са куклите и КОИ кукловодите... И КОЙ нарежда пъзела КТБ... Слушайте продължението в „На шестия ден”:  За преразпределението на скъпите собствености - финансовият анализатор Светозар Гледачев . За  А и Б –..

публикувано на 25.04.15 в 09:28
Христо Смоленов и Ангел Гешев в студио 6 на Радио Пловдив

"На шестия ден" с Христо Смоленов и Ангел Гешев

В Светлата седмица -  между фанфарите за тракийската античност в Париж и втората серия взривове на гранати в Иганово. „На шестия ден” коментираме с експерта по сигурност Христо Смоленов и художника Ангел Гешев. Във „Форум” говорят хората от..

публикувано на 18.04.15 в 09:26

"Форум" в Старосел

Посоката на "Форум" днес е към пловдивското село Старосел, където тази седмица хората са много развълнувани.  Причината е, че голяма част от експонатите в изложбата „Епопея на тракийските царе - археологически открития в България” в Лувъра са открити..

публикувано на 17.04.15 в 16:47

"На шестия ден"-за историята и за сигурността ни

В Светлата седмица - между фанфарите за тракийската античност в Париж и втората серия взривове на гранати в Иганово. „На шестия ден” коментираме с експерта по сигурност Христо Смоленов и художника Ангел Гешев. Във „Форум” говорят..

публикувано на 17.04.15 в 14:39

"На шестия ден" с Недялко Славов и Красимира Алексиева

По това време в събота опитваме от парчетата седмични вести да направим сглобка смислена и подредена, логически свързана, подлежаща на коментар и анализ.  Ще го направим и днес.  Опитът. Може и да не успеем, защото: Как да се съберат очакването един..

публикувано на 04.04.15 в 10:22

"Форум" от град Раковски

В навечерието на Възкресение Христово за Римо-католическата църква, на Разпети петък, Михаил Миховски посети Раковски. Причината за избора на града, освен Празника, е горчивия вкус по повод една от новините на отминаващата седмица – окончателния фалит..

публикувано на 04.04.15 в 09:09

"На шестия ден" - преди да преместим стрелките на часовника

Саботаж, тероризъм, цинизъм, вандализъм, съдизъм. нихилизъм.  А, да, на археолотическите рафтове имаше и вампиризъм. Продукти на бездуховното реене в  галактиката на прекомерността в потреблението, поднесени според спецификата на  търговските..

публикувано на 28.03.15 в 10:35

Сопот след взривовете и пред пролетта - "Форум"

Сопот тази седмица нищи взрива в Иганово, ядосва се на разкопания им град, заради канализацията и не упреква младите тук, че говорят за малък Сопот и Малко Карлово в Англия. Как хората в града на Вазов говорят и за проблемите на държавата, и за..

публикувано на 27.03.15 в 17:05

"На шестия ден" - с депутата Методи Андреев и журналиста Димитър Димитров

Сняг и бедствие в държавата.... А в Парламента - коктейл от популистки и геополитически изказвания. Политическите рокади и сценарии на фона на реалната действителност коментираме „На шестия ден”. С депутата Методи Андреев и журналиста Димитър..

публикувано на 14.03.15 в 09:09